SUM

Dan Europe obilježen na Filozofskom fakultetu u Mostaru

Profesori sa SUM-a podsjetili su na nemjerljivu važnost ovog datuma i važnu ulogu za stvaranje trajnog mira, zajedničkih vrijednosti, kulture i baštine koje je današnja Europska unija.
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 05. 2019. u 19:00 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u četvrtak je obilježen Dan Europe u organizaciji Studija politologije, Udruge ''Hrvatski studentski politološki forum'' (HSPF) i EU info centra.

''Obilježavanje ovog povijesnog datuma na Sveučilištu u Mostaru služi kao jaka poruka opredijeljenosti kao i jačanju kako Jugoistoka Europe, tako i čitave Europske unije'', kazali su organizatori.

Doc. dr. sc. Žarko Dugandžić govorio je o Europi na putu k zajedništvu, a prof. dr. sc. Damirka Mihaljević i Maja Pandža Topić, v. ass. Izložile su neke karakteristike političke kulture studenata Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta Džemal Bijedić.

Profesori sa SUM-a podsjetili su na nemjerljivu važnost ovog datuma i važnu ulogu za stvaranje trajnog mira, zajedničkih vrijednosti, kulture i baštine koje je današnja Europska unija, unatoč svim globalnim problemima, posljednjih 70 godina uspješno ostvarila.

U drugom dijelu svečanog obilježavanja Dana Europe glavnu ulogu su imali studenti Sveučilišta u Mostaru. U javnoj raspravi između članova HSPF-a i studenata Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru pod nazivom ''Zaostaje li BiH za regijom u procesu EU integracija?'' pobjedu su odnijeli članovi HSPF-a te idu u finale na državnoj razini u Sarajevo, a državni pobjednik ide u Bruxelles.

Suorganizator ovog natjecanja je EU info centar.

 

Kopirati
Drag cursor here to close