Široki Brijeg

Civilna zaštita nastavlja s edukacijom učenika osnovnih škola u ŽZH

U ponedjeljak, 22. listopada, edukacija će se održati u područnim školama Prve osnovne škole Široki Brijeg u Turčinovićima, Buhovu i Rasnu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 10. 2018. u 09:00 Bljesak.info
Kopirati

Početkom sljedećeg tjedna u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Prvoj osnovnoj školi Široki Brijeg nastavlja se edukacija učenika osnovnih škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj u području zaštite i spašavanja.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Edukacija učenika osnovnih škola započela je u mjesecu travnju ove godine i provedena je u svim središnjim i područnim školama u općinama Grude i Posušje i u dvije osnovne škole u Širokom Brijegu.

Edukacija pod nazivom ''Ponašanje u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća, te podizanje svijesti o važnosti preventivnog djelovanja kako bi posljedice od prirodnih i drugih nesreća po živote ljudi i materijalnih dobara bile svedene na najmanju moguću mjeru'' provodi se u trajanju od jednog nastavnog sata. U provođenju edukacije osim zaposlenika Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i gradske/općinskih službi civilne zaštite sudjeluju vatrogasci, policija, te pripadnici Gorske službe spašavanja i Crvenog križa.

Edukacija se provodi u sklopu ''Nastavnog plana i programa edukacije, obuke i osposobljavanja u sustavu zaštite i spašavanja u 2018. godini'', na koji je dobivena suglasnost od strane županijskog Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa.

U ponedjeljak, 22. listopada, edukacija će se održati u područnim školama Prve osnovne škole Široki Brijeg u Turčinovićima, Buhovu i Rasnu.

Kopirati