Županijska natjecanja

Čitlučani najbolji u engleskom jeziku i povijesti

Iz Škole navode kako su iznimno ponosni na uspjehom svojih učenika i djelatnika.
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 05. 2019. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Čitlučki učenici na županijskom natjecanju

Učenici Srednje škola dr. fra Slavka Barbarića iz Čitluka osvojili su u utorak prva mjesta na natjecanjima iz engleskog jezika i povijesti.

Natjecanje iz engleskog jezika za učenike drugog razreda svih srednjih škola HNŽ-a koje je održano u Mostaru, a ovogodišnje natjecanje, za razliku od prethodnih godina, bilo je prezentacijskog karaktera.

Tako su učenici imali priliku pokazati produktivne jezične vještine i prezentacijska umijeća na temu "Human interactions - good and bad sides of it".

Na ranije održanom školskom natjecanju za predstavnike škole odabrani su Maro Bulić (II.1) i Marija Sivrić (II.3) koji su se za natjecanje pripremali uz pomoć svojih mentorica - profesorica Ivone Brkić i Josipe Volarić, priopćeno je iz čitlučke škole.

Njihova tema "Human interactions through music" oduševila je članove povjerenstva koji su im za njihovu izvedbu zasluženo dodijelili prvo mjesto.

Istoga dana u prostorijama Zavoda za školstvo Mostar održalo se županijsko natjecanje učenika drugog razreda gimnazije iz povijesti. Na natjecanju je sudjelovalo sedam škola, s ukupno 14 učenika koji su svoje znanje pokazali pristupivši pismenom ispitu.

Foto: PR / Učenik Pero Planinić

Na ovom natjecanju školu su predstavljali Pero Planinić (II.1) i Hrvoje Vasilj (II.2) a nakon zbrajanja bodova stručno povjerenstvo proglasilo da je učenik Pero Planinić, kojega je za natjecanje pripremao njegov mentor - prof. Marijo Stojić, osvojio prvo mjesto, priopćeno je. 

Iz Škole navode kako su iznimno ponosni na uspjehom svojih učenika i djelatnika.

Kopirati
Drag cursor here to close