Još jedna pjesma

Cecina ''Kukavica'' u školskim udžbenicima

U zbirci se, osim Cecine pjesme Kukavica, nalazi i pjesma Partibrejkersa.
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 05. 2018. u 18:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Još jedna pjesma koju pjeva Svetlana Ceca Ražnatović "Kukavica" našla se u zbirci zadataka iz književnosti za prvi razred gimnazije izdavačke kuće Klet.

Prošli tjedan u javnosti se polemiziralo o drugoj Cecinoj pjesmi "Lepi grome moj" koja se našla u radnoj bilježnici iz srpskoj jezika izdavačke kuće BIGZ, a zadatak je bio da petaci prepoznaju peti padež - vokativ, piše Tanjug.

Kako je najavljeno iz Zavoda za unapređivanje obrazovanja i obrazovanja, koji ocjenjuje udžbenike, pjesma "Lepi grome moj" će biti povučena iz radne bilježnice, dok za "Kukavicu" kažu da nema razloga da se povlači jer se u nalogu zadatka od učenika traži da od dva navedena primjera prepoznaju "djelo s umjetničkim elementima".

Na društvenim mrežama našla se samo skenirana Cecina pjesma iz zbirke, ali se nije vidjelo uputstvo za izradu zadatka, te je to izazvalo lavinu negativnih komentara.

U zbirci se, osim Cecine pjesme Kukavica, nalazi i pjesma Partibrejkersa "Hoću da znam kuda vodi ovaj put, mene i život moj", a od učenika se traži da pročitaju dvije vrlo popularne pjesme različitih žanrova i da se opredijele koja zadovoljava kriterije umjetničkog djela.  

Kopirati
Drag cursor here to close