Udruga roditelja

Čapljina: Roditelji učili kako prepoznati radikalizam i nasilje kod djece

Cilj radionice bio je jačanje roditeljskih vještina prepoznati čimbenike rizika u obitelji i zajednici te na njih preventivno djelovati i spriječiti ih u početnoj fazi.
Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 10. 2021. u 08:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Centra za obrazovanje i kulturu ''Akademija'' u Čapljini je u petak, 8. listopada 2021. godine, s početkom u 17:00 sati, održano predavanje za roditelje pod nazivom ''Jačanje roditeljskih vještina'', koje je organizirala novoosnovana Udruga roditelja ''Zajedno za zajednicu Čapljina''.

Roditeljima je na radionici pojašnjeno kako mogu prepoznati potencijalno rizično ponašanje kod djece, posebice adolescenata.

''Sadržaj radionice bio je usmjeren na razumijevanje kako rizični čimbenici utječu na razvoj djece, s posebnim fokusom na rizične čimbenike koje mogu usmjeriti djecu prema radikalizmu i nasilnom ekstremizmu'', rekla je predavačica prof. Anela Rozić Vrankić.

Roditeljima je objašnjena šira slika utjecaja društva na djecu.

''Objasnili smo kako roditelji, vršnjaci, masovni mediji i šira zajednica utječu na razvoj djece i mladih, kako u pozitivnom smjeru, tako i u smjeru razvoja karakteristika koje u adolescentnom dobu mogu podržati ekstremizam i radikalizam'', dodala je Rozić-Vrankić.

Navela je kako je konačni cilj jačanje roditeljskih vještina prepoznati čimbenike rizika u obitelji i zajednici te na njih preventivno djelovati i spriječiti ih u početnoj fazi.

Inače, u Čapljini odnedavno djeluje registrirana udruga roditelja pod nazivom ''Zajedno za zajednicu''-Čapljina.

''Udruga trenutno broji 6 članova koji su prošli niz edukacija i seminara u suradnji sa udrugama roditelja iz ostalih gradova u BiH, a svi zainteresirani slobodni su kontaktirati nas i priključiti se ukoliko im se aktivnosti i edukacije koje provodimo čine zanimljivim'', naveli su iz udruge. 

Kopirati
Drag cursor here to close