Sarajevo

Budućim studentima predstavljena talijanska sveučilišta

Na sajmu je štandove imalo 12 prestižnih fakulteta iz Milana, Rima, Venecije, Padove, kao i talijanski odjel Sveučilišta iz Lucerna.
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 03. 2019. u 15:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Veleposlanstvo Italije u Bosni i Hercegovini, u saradnji s društvom Via Academica i Fondacijom Mozaik danas je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu organizirala Prvi sajam talijanskih sveučilišta. 

Na sajmu je štandove imalo 12 prestižnih fakulteta iz Milana, Rima, Venecije, Padove, kao i talijanski odjel Sveučilišta iz Lucerna. 

Veleposlanik Italije u BiH Nicola Minasi na otvaranju sajama kazao je da mu je velika čast prisustvovati ovom događaju i  vidjeti toliko mladih ljudi koji su zainteresirani za akademsku podlogu u Italiji.

''Mladim ljudima, budućim studentima, želim reći da kod nas u Italiji ima mnogo sretnih i uspješnih ljudi, kojima se dopada iskustvo na našim sveučilištima. Talijanska sveučilišta nude veliki izbor dodiplomskih i postdiplomskih kurseva, posebno u malim gradovima u kojima se  može odlično živjeti i studirati. Osim toga, sveučilišta vrijednim studentima nude i stipendije'', kazao je Minasi.

Predstavnica Via Acadmice Jovana Tintor, kazala je  da je ovaj projekt sajma talijanskog obrazovanja podržan od  Veleposlanstva Italije u BiH, kao i Filozofskog fakulteta  Univerzitata u Sarajevu.

''Odlučili smo organizirati ovakav događaj jer ima jako puno potencijala za studente koji žele nastaviti studij na nekom od privatnih ili državnih sveučilišta u Italiji. Italija je država koja daje najveći broj stipendija za studente s cijelog Balkana. Imamo primjere dobre prakse u kojoj su upravo naši studenti dobili regionalne, državne i univerzitetske stipendije'', kazala je Tintor.

Svi posjetitelji, srednjoškolci i studenti, zainteresirani za studiranje ili nastavak studiranja u Italiji, osim promotivnih materijala na štandovima, imali su priliku čuti i dvadesetominutna predavanja predstavnika talijanskih fakulteta, koji su ih upoznali s ponudom studiranja, stipendijama i drugim pogodnostima koje njihove visokoškolske ustanove nude stranim studentima. 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close