Od 14. rujna do 10. listopada

Brojke u mostarskim školama

Online nastava, samoizolacije, pozitivni....
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 10. 2020. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Broj učenika koji pohađaju nastavu na daljinu u periodu od 14. rujna do 10. listopada na području Grada Mostara je 233, službeni su podaci iz škola do kojih je došao Bljesak.info iz povjerljivih izvora. 

U tom razdoblju osam učenika razredne nastave je bilo pozitivno na COVID-19, dok je u samoizolaciji bilo 42 učenika.

U predmetnoj nastavi, u spomenutom periodu 17 učenika je bilo pozitivno na COVID-19, dok je u samoizolaciji bio 101 učenik.

U srednjoškolskim ustanovama na području Mostara, 26 učenika je u tom razdoblju bilo pozitivno na COVID-19, dok ih je 131 bilo u samoizolaciji.

Dok su u medije izlazile različite brojke o broju zaraženih u školama, roditelji su strahovali da se 'potajno' sprema online nastava, a iz sindikata osnovnog obrazovanja su tvrdili da škole nisu mjesto zaraze, jer se osoblje i djeca pridržavaju apsolutno svih propisanih mjera.

''Što se pandemije tiče škole su najsigurnije mjesto jer rijetko se dogodilo da se učenik zarazio u školi. U školama smo toliko odgovorni, da su djeca odgovornija nego na početku. U školi držimo do mjera koje su dane, ali imamo problem što djeca od kuće donesu zarazu, pa ima i pozitivnih i izolacija, ali svakako, nastava se po meni treba odvijati klasično'', rekao je jučer za Bljesak.info Slavko Lauš, komentirajući stanje u školama i strah roditelja od uvođenja online nastave.

No roditelje je smirio glasnogovornik Kriznog stožera Vlade HNŽ Pero Ćiro Pavlović koji je za N1 potvrdio kako neće doći do prekida u odvijanju nastave u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

''Obrazovni proces, koliko god uvjeti bili teški, se mora odvijati. Dva su načina - onaj najljepši, s učiteljem u učionici, i online, odnosno na daljinu, ali sve to ovisi od broja inficiranih učenika i djelatnika u školstvu'', rekao je Pavlović.

Govoreći o broju zaraženih u našoj županiji  Pavlović je rekao da trenutno imamo 40-ak zaraženih učenika te 30-ak zaraženih prosvjetnih djelatnika, a oko 600 učenika trenutno prati nastavu na daljinu.

Kopirati
Drag cursor here to close