Odnosi s javnošću

Bivši mostarski studenti prenijeli znanja iz struke mlađim kolegama

''Dan otvorenih PRozora'' bila je prilika i maturantima da se upoznaju sa Studijem i onime što mogu raditi po njegovom završetku.
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 06. 2020. u 18:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Alumnisti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru održali su u petak online predavanje studentima Studija odnosa s javnošću, pod nazivom ''Dan otvorenih PRozora''.

Predavanje su održali studenti koji su, po završetku studija, pronašli mjesto u struci, a trenutnim studentima pojasnili kako im je znanje stečeno na fakultetu pomoglo u trenutnom radu. Sudjelovale su Kiti Iveta (PRiredba Zagreb), Nataša Drinčić (INA d.d. Zagreb), Irena Omejic (Degordian Mostar), Elma Baručija (Boram Sarajevo) i Sanela Tunović (Rent a PR Consulting Sarajevo).

Gostovanje alumnista bila je kruna gostujućih predavanja na Studiju odnosa s javnošću, kojih je u razdoblju tijekom pandemije bilo više od 20.

''Iz svakodnevne komunikacije sa studentima došli smo do zaključka kako im predavanja i iskustva iz prakse puno znače te potiču studente na angažman i razvijanje vlastite osobnosti, pogotovo u profesiji odnosa s javnošću. Ponosni na naše alumniste, uključili smo ih na ovaj način u nastavu, kao motivaciju sadašnjim studentima, ali i zbog uspostavljanja socijalnih kontakata naših studenata. Nema boljih ambasadora studija od uspješnih alumnista“, naglasila je Maja Marić, tajnik Studija odnosa s javnošću.

Ivona Miletić, zaposlenica agencije Press Clipping iz Zagreba, rekla je kako je iznimno ponosna što je imala mogućnost prenijeti znanja koja je stekla, ali i dalje stječe, na poslu.

''Čast mi je što sam danas imala priliku svoje iskustvo nakon fakulteta podijeliti sa svojim mlađim kolegama. Nadam se da će savjeti biti od koristi kolegama u budućem radu i traženju posla. Također, ovo je bila prilika da se svojim profesorima zahvalim na znanju koje su mi prenijeli tijekom studiranja'', rekla je Miletić.

Predavanja stručnjaka, tvrdi predsjednik udruge studenata odnosa s javnošću PRUMO, Marko Mlikota, samo su nadopuna znanja koja se savladavaju uz redovita predavanja.

''Vodstvo Studija kontinuirano radi na usavršavanju nastavnog procesa. Upravo gostujućim predavanjima eminentnih imena profesije, proširuje se znanje studenata. Ponosan sam i na činjenicu da takve predavanja studenti vrlo rado prihvaćaju uz, uvijek odličan, odaziv'', rekao je Mlikota.

''Dan otvorenih PRozora'' bila je prilika i maturantima da se upoznaju sa Studijem i onime što mogu raditi po njegovom završetku.

Kopirati
Drag cursor here to close