Studenti, prijavite se!

BIM regionalno natjecanje: Prilika za sve buduće inženjere

Na ovogodišnjem natjecanju sudjeluje šest država – Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Sjeverna Makedonija, Slovenija i Crna Gora te ukupno 20 građevinskih fakulteta.
Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 04. 2021. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građevinska industrija jedna je od najmanje digitaliziranih industrija. Statistike govore da je čak 7% svjetske radne populacije zaposleno u građevinskoj industriji, a produktivnost je u posljednjih 20 godina porasla za samo 1%.

Dok 77% građevinskih tvrtki smatra da će se digitalizacijom povećati produktivnost industrije, tek 20% njih počelo je digitalizirati svoje poslovanje.

S ciljem promocije digitalizacije u građevinskoj industriji, BIM načina rada i kvalitetnog projektiranja ove godine se po prvi put organizira veliko regionalno natjecanje namijenjeno studentima građevinskih fakulteta pod nazivom Allplan Student Competition.

"Građevinska industrija u našoj regiji trenutačno prolazi kroz proces digitalizacije gdje se naglasak stavlja na BIM metodologiju rada (engl. Building Information Modeling). Kako bi se budući inženjeri već u studentskim danima pripremili za tržište rada odlučili smo pružiti potporu struci i inženjerima organiziranjem regionalnog Allplan studentskog natjecanja.

Kroz natjecanje studenti će usavršavati svoje vještine korištenja digitalnih alata u fazi projektiranja, upoznat će se s važnostima dijeljenja informacija i definiranja procesa u najranijim fazama projekta te izoštriti komunikacijske vještine simuliranjem stvarnog građevinskog projekta", kazala je Monika Mlakić, BIM konzultantica Baldinistudia i organizatorica natjecanja.

Allplan je trenutačno vodeći europski BIM softver koji omogućava brže, točnije i preciznije projektiranje i modeliranje armature.

Zahvaljujući ovakvoj tehnologiji, inženjeri automatiziraju svoje svakodnevne zadatke automatskim ispisima količina, asocijativnim presjecima, 3D modeliranjem i dodavanjem svih potrebnih informacija.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjeluje šest država – Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Sjeverna Makedonija, Slovenija i Crna Gora te ukupno 20 građevinskih fakulteta.

U razdoblju pandemije ovo je itekako pozitivan priča za umrežavanje studenata i fakulteta. Natjecanje podupiru mnoge tvrtke iz građevinske industrije kojima se studenti imaju priliku predstaviti i profilirati se na tržištu rada.

Natjecanje je organizirano kroz tri faze:

  1. Online kvalifikacijski BIM test
  2. Allplan Faculty Hackathon (trodnevna fakultetska natjecanja)
  3. Allplan Regional Hackathon (trodnevno glavno regionalno natjecanje u Beogradu)

A svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti putem linka, a prijave traju do 25.4.2021.

Na fakultetskom natjecanju studente očekuju vrijedne nagrade sponzora, poklon paketi i vaučeri.

A na glavnom regionalnom natjecanju koje se ove godine održava na Građevinskom fakultetu Univerzitet u Beogradu pobjednike očekuje:

  1. mjesto: Laptop + nagrade sponzora i poklon paketi
  2. mjesto: Tablet + nagrade sponzora i poklon paketi
  3. mjesto: Earpods + nagrade sponzora i poklon paketi

"Ovim putem pozivamo sve buduće građevinske inženjere da se prijave na natjecanje, steknu nova prijateljstva, usavrše svoja znanja i istaknu se sa svojim Allplan umijećima. Bonus je svakako ako su prošli jednu od studentskih Allplan edukacija tvrtke Baldinistudio. Ako nisu, a žele sudjelovati na natjecanju neka se jave na [email protected] gdje ćemo studentima omogućiti edukacijske materijale za pripremu", poručila je Mlakić.

Više informacija pronađite OVDJE.

Kopirati
Drag cursor here to close