Lideri online nastave

Besplatan tečaj za nastavnike i profesore

Svi koji budu pohađali tečaj dobit će certifikat, a imat će priliku da razgovaraju i razmjenjuju ideje sa svojim kolegama iz naše zemlje i regije, putem online grupa u okviru tečaja.
Sci-Tech / Obrazovanje | 16. 06. 2020. u 08:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini pripremila je besplatan tečaj “Lideri online nastave” za sve nastavnike i profesore putem kojeg se mogu upoznati sa svjetskim trendovima u izvođenju online nastave.

Pandemija koronavirusa  donijela je nove izazove u obrazovanju i svi su morali da se presele iz školskih klupa u digitalne učionice. Bez obzira na okolnosti, obrazovanje uvijek mora da se prilagodi svim promjenama i situacijama i ne smije stati, kao ključna karika u lancu kreiranja vrijednosti društva, navode organizatori.

Tečaj “Lideri online nastave” omogućava nastavnicima i profesorima da nauče na koji način mogu planirati interaktivnu online nastavu, kako vrjednovati znanje online, te kako koristiti alate i aplikacije za e-učenje na najbolji način.

''Tečaj “Lideri online nastave” je bio više nego koristan. Iako već nekoliko mjeseci traje online nastava, te smo mi kao nastavnici upoznati s online alatima neophodnim za izvođenje nastave, na ovom tečaju sam otkrila neke nove alate koje planiram koristiti u nastavi. Sve je detaljno objašnjeno, lako razumljivo. Paket resursa je super dodatan bonus. Sama ideja ovog tečaja je jako dobra i to je upravo ono što je nama profesorima u ovom trenutku neophodno - izjavila je profesorica engleskog jezika iz Bosanske Krupe, koja je imala priliku da pohađa testnu verziju tečaja.

Svi koji budu pohađali tečaj dobit će certifikat, a imat će priliku da razgovaraju i  razmjenjuju ideje sa svojim kolegama iz naše zemlje i regije, putem online grupa u okviru tečaja.

''Zajedno sa timom svjetskih stručnjaka, koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, i rade na online platformama za učenje širom svijeta, kreirali smo tečaj za naše ambiciozne i kreativne nastavnike i profesore koji će im omogućiti da organiziraju online nastavu uspješno u svojim sredinama. Smatramo da pojam liderstva nije vezan za titulu i da svako može postati lider online nastave u svojoj školi ili fakultetu uz kvalitetnu pripremu'', rekli su iz Fondacije budućnosti u BiH.

Tečaj će biti dostupan od 22. lipnja, a link za prijavu je ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close