Bravo!

Besplatan prijevoz za sve učenike u Ljubuškom

U ove svrhe bit će izdvojeno oko 800.000 konvertibilnih maraka, što je skoro dvostruko više u odnosu na dosadašnja izdvajanja za subvencioniranje prijevoza učenika.
Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 09. 2020. u 14:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svim učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Grada Ljubuškog u ovoj školskoj godini prijevoz će biti u potpunosti besplatan.

Vršitelj dužnosti gradonačelnika Vedran Markotić potpisao je jučer zaključak o financiranju troškova prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola s područja Grada Ljubuškog u školskoj 2020./2021. godini. Kako bi ostvarili pravo na korištenje potpuno besplatnog prijevoza, roditelji učenika su dužni popuniti odgovarajuću izjavu i dostaviti je u školu najkasnije do 18. rujna ove godine.

Kako je precizirao Markotić, u ove svrhe bit će izdvojeno oko 800.000 konvertibilnih maraka, što je skoro dvostruko više u odnosu na dosadašnja izdvajanja za subvencioniranje prijevoza učenika.

''Zbog specifičnosti situacije i činjenice da je velik broj obitelji ove godine financijski zakinut pojavom koronavirusa, tražimo načina da im olakšamo i na sebe preuzmemo one troškove koje možemo, naravno, sukladno proračunskim mogućnostima. Jedna od mjera kojima ćemo roditeljima zasigurno olakšati ovu školsku godinu je besplatan prijevoz učenika za što će iz gradskog proračuna biti izdvojeno 600.000 KM, a iz proračuna Zapadnohercegovačke županije 200.000 KM'', ističe Markotić.

Kopirati
Drag cursor here to close