#DEBATAKODEBATA

ASuBiH: Koliko je ONLINE NASTAVA funkcionalna?

#DEBATAKODEBATA je serijal live stream debata koje će se održavati svakog ponedjeljka u tjednu u 19 sati na YouTube kanalu Asocijacije srednjoškolaca u BiH
Sci-Tech / Obrazovanje | 24. 03. 2020. u 22:06 Bljesak.info
Koliko je ONLINE NASTAVA funkcionalna?
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini je 23.03.2020. godine počela sa realizacijom projekta #DEBATAKODEBATA i emitirala je putem svog YouTube kanala.

Tema prve epizode: „Koliko je ONLINE NASTAVA funkcionalna?“

Gosti su bili Vedran Zubić (profesor geografije) i Adna Sokolović (studentica Filozofskog fakulteta u Sarajevu), a moderator članica Upravnog odbora, Adnana Turkić.

Zaključak: online nastava je funkcionalna koliko i nastava u školama, uz svoje prednosti i nedostatke. Sve u svemu, kada je riječ o online nastavi u BiH, trebamo raditi na razvijanju iste.

U poslednja dva tjedna smo napravili veliki i nagli korak naprijed. Nakon što ova situacija prođe, trebamo nastaviti raditi na usavršavanju i povećanju funkcionalnosti online nastave jer je definitivno neophodan način održavanja nastave pogotovo u ovakvim situacijama.

Kada govorimo o funkcionalnosti online nastave u BiH sada, mi smo na samom početku i ona ovisi i od profesora, ali i od učenika.

Učenici trebaju imati razumijevanja, pomagati profesorima ukoliko je to potrebno i naravno poštovati i izvršavati sve zadatke koje dobiju.

Važno je da u ovome budemo zajedno, jer samo tako ćemo napraviti jednu vidljivu promjenu i učiniti da ovaj vid nastave postane još funkcionalniji. 

#DEBATAKODEBATA je serijal live stream debata koje će se održavati svakog ponedjeljka u tjednu u 19 sati na YouTube kanalu Asocijacije srednjoškolaca u BiH, a proistekla je iz želje da srednjoškolci i za vrijeme obustave svih aktivnosti na području cijele BiH ipak budu produktivni, no naravno online i kod kuće!

U live stream prenos su uključene 3 osobe: moderator i dva gosta (afirmacijska i negacijska strana). Gledatelji mogu u chatroom livea da pišu svoje osvrte, pitanja za goste, kritike i slično. 

Cilj je dovesti zanimljive goste koji će kroz kratke “debate” da razgovaraju o aktuelnim temama važnim za srednjoškolce i mlade BiH. Debata može da pridonese da postanemo svjesni različitih mišljenja o određenoj temi i da shvatimo prednosti i nedostatke kontroverznih tematika. 

Srednjoškolci su spremni da se bore za sebe i budu aktivni, ali nam je u tome potrebna Vaša pomoć.

ASuBiH

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close