Drugi studentski simpozij

Ana Planinić nova predsjednica organizacijskog odbora SanMo

U petak, 18. rujna, u Mostaru je održan Drugi studentski simpozij SanMo.
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 09. 2020. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi studentski simpozij sanitarnog inženjerstva - SanMo, u organizaciji studenata sanitarnog inženjerstva, Fakulteta zdravstvenih studija, Sveučilišta u Mostaru i studentskog zbora Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru održan je u petak, 18. rujna uz partnerstvo s komorom diplomiranih zdravstvenih inženjera svih profila Federacije Bosne i Hercegovine.

Simpozij je prvotno trebao biti održan 13. svibnja, međutim, zbog epidemiološke situacije organizacijski odbor je bio primoran isti otkazati. Odbor je pronašao rješenje kako zaobići pandemiju i napraviti iskorak u organizaciji simpozija, te su tako isti organizirali online preko platforme Google Meet.

Simpozij je otvorio predsjednik organizacijskog odbora, Ivan Gadža koji je izrazio zadovoljstvo zbog velikog broja prijavljenih sudionika. Sudjelovalo je 14 aktivnih sudionika i 94 pasivna. Najviše sudionika je bilo iz Mostara njih 53 posto, s Univerziteta u Sarajevu 30 posto, 13 posto s Medicinskog fakulteta u Rijeci, te 4 posto sa Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu.

Održana su dva pozvana predavanja. Prvo  pozvano predavanje održala je predsjednica stručnog odbora Izv. prof. dr. sc. Ivana Gobin s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Tema njezinnog predavanja bila je "Funkcionalna hrana: dobrim bakterijama do zdravlja". Profesorica Gobin se žpohvalila je studente na upornom radu i trudu, čestitala organizacijskom odboru na organizaciji ovakvog događaja i dobro odrađenom radu.

Drugo pozvano predavanje na Simpoziju održala je Vesna Pehar, mag.san.ing. s Odjela epidemiologije, higijene i socijalne medicine Doma zdravlja u Mostaru. Tema predavanja bila je "Uloga sanitarnog inženjera u prevenciji širenja koronavirusa".

Neki od sudionika su prokomentirali ovogodišnji simpozij, tako nam je Silvestar Mežnarić, student medicinskog fakulteta u Rijeci izjavio: ''Velike pohvale organizacijskom odboru na održanom online simpoziju. Nadam se da se sljedeće godine vidimo u Mostaru''.

Njegov kolega s Univerziteta u Sarajevu Emir Šeherćehajić istog je mišljenja: ''Bila mi je čast biti dio ovogodišnjeg simpozija. Organizacija je bila zaista odlična, a koncept i izlagane teme jako zanimljive i poučne! Nadam se da ćemo se u skorije vrijeme sresti, u bolje vrijeme sa novim znanjima''.

Dea Dugandžić studentica 5 godine san. ing. Fakulteta zdravstvenih studija u Mostaru također je zadovoljna s konačnim rezultatom koje su njezine kolege s Fakulteta zdravstvenih studija u Mostaru postigle.

''Za mene jedno novo i jako lijepo iskustvo. Drago mi je da su se studenti angažirali na jedan ovakav nacin. Zadovoljstvo mi je bilo biti dio simpozija. Proširila sam svoje znanje, čula nove informacije te se nadam da će bit još ovakvih događaja. Bravo SanMo'', poručila je.!

Pri završetku simpozija predsjednik Ivan Gadža zahvalio se svima koji su sudjelovali u organizaciji simpozija posebno organizacijskom odboru kojeg su činili Ana Beljo, Ana Mišković, Ana Planinić, Azra Deronja, Dominik Marić, Ivana Čović, Kristijan Planinić, Marija Šantić, Nikolina Vučić, Petra Šimunović, Silvestar Mežnarić, Zorica Zeljko.

Predsjednik Gadža zbog završetka studija oprostio je se od simpozija te proglasio novom predsjednicom - Anu Planinić, koja će nastaviti upravljati ovim projektom koji je svakako vrijedan spomena i za svaku pohvalu.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close