#OstajemoDoma

Kutak poziva gimnazijalce za online sate fizike

Besplatne radionice u trajanju od sat vremena će se održavati online preko Zoom aplikacije jednom tjedno
Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 05. 2020. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki kutak Mostar u suradnji s  dr.sc. Miljanom Ruparom organizira program ''Fizika od kuće –Physics @home'', za podršku u nastavi učenicima 1. 2. i 3. razreda gimnazije u BiH. 

Besplatne radionice u trajanju od sat vremena će se održavati online preko Zoom aplikacije jednom tjedno, priopćeno je u srijedu iz Kutka.

Učenici će imati priliku nadoknaditi i utvrditi gradivo te postavljati pitanja ukoliko imaju nejasnoća za teorijske koncepte gradiva koje se trenutno obrađuje u nastavi. Ovisno o raspoloživom vremenu i broju učenika, obrađivat će se i pojedini računski problemi iz fizike.

''S obzirom da je zatvaranje škola donijelo poteškoće u praćenju nastave uživo, a pogotovo u predmetima prirodnih znanosti iz STEM oblasti, odlučili smo djelovati na tom polju i ujedno nastaviti kontinuitet našeg Explore STEM koncepta. Učenje fizike može biti zabavno i zato pozivamo sve zainteresirane gimnazijalce iz BiH da se prijave i sudjeluju na besplatnim radionicama s inspirativnim profesorom'', poručuju iz AC Mostar.

Za prijavu je potrebno popuniti obrazac na poveznici. Broj mjesta je ograničen.

Ono što je potrebno za sudjelovanje u ovoj radionici, navode, je Zoom aplikacija, koja se može besplatno instalirati na svoje računalo, laptop ili pametni telefon, kao i dobra volja i želja za znanjem iz fizike.

O predavaču

Miljan Rupar predaje fiziku prema programu internacionalne mature u Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru.

Srednjoškolsko obrazovanje završio je u Mostaru 2004. godine, diplomirao je na polju termodinamike (strojarstva) 2008. godine, a doktorirao na polju tehničkih znanosti iz oblasti konstrukcija i biomehanike na temi natkoljeničnih proteza.

Iza sebe ima devet godina iskustva radeći u polju konstruiranja i dizajna, i preko dvije godine predavanja fizike prema IB DP programu internacionalne mature, kao i 12 godina iskustva rada sa studentima i učenicima na polju fizike.

Zaljubljenik je u prirodne znanosti, pogotovo fiziku, zanima ga kako stvari funkcioniraju, voli video igrice, priopćeno je iz Američkog kutka.

Kopirati
Drag cursor here to close