Socijalni radnici

Alkohol, droga i novi demon, priručnik za škole u HNŽ-u

​Priručnik je namijenjen učenicima viših razreda osnovnih škola i učenicima srednjih škola
Sci-Tech / Obrazovanje | 29. 10. 2018. u 08:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga socijalnih radnika Hercegovačko-neretvanske županije će u okviru projekta “Kombinirani preventivni program za sprečavanje i smanjenje ovisnosti o alkoholu, drogama i kocki” uručiti školama na području Hercegovačko-neretvanske županije priručnik Alkohol, droga i novi demon uoči obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. studeni- 15. prosinac) te na taj način poslati poruku: Naša odgovornost je graditi zdravo društvo, bez demona ovisnosti.

Priručnik je namijenjen učenicima viših razreda osnovnih škola i učenicima srednjih škola.

Autorice, pedagoginja dr. sc. Karolina Tadić–Lesko i obiteljska terapeutkinja Anita Begić, mag. socijalnog rada izradile su priručnik u kojem se nalaze četiri priče o djeci koja su se od rane dobi suočila s ovisnošću o alkoholu, drogi, kocki i internetu.

U priručniku se nalaze stručni materijali: tekstovi za prevenciju ovisnosti i DVD film koje pedagozi i nastavnici mogu koristiti u okviru provedbe preventivnih programa u školama.

Cilj priručnika je učenike odvratiti od početnog eksperimentiranja i opasne igre s bilo kojim oblikom ovisnosti, te ih upozoriti na posljedice koje ovisnost ostavlja po njihov život.

Projektne aktivnosti, također, obuhvaćaju i preventivne radionice, koje provode socijalni radnici u mostarskim školama. Projektom koordinira Alma Kozo, mr. socijalnog rada, a isti se realizira uz financijsku podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, a iz raspodjele dijela prihoda uplaćenih u Proračun Federacije Bosne i Hercegovine u 2017. godini, ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.

Kopirati
Drag cursor here to close