Univerzitet “Džemal Bijedić

Akcija prikupljanja knjiga - širenje svijesti o važnosti čuvanja literature

Knjige se mogu donirati svakim radnim danom od 10 do 12 sati, a sav prikupljeni knjižni fond bit će uručen Univerzitetskoj biblioteci.
Sci-Tech / Obrazovanje | 16. 06. 2020. u 20:20 Bljesak.info
Na Univerzitetu Džemal Bijedić nastavljena akcija prikupljanja knjiga

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon skoro tri mjeseca stanke, na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru nastavljena je akcija prikupljanja knjiga za univerzitetsku biblioteku.

Knjige se mogu donirati svakim radnim danom od 10 do 12 sati, a sav prikupljeni knjižni fond bit će uručen Univerzitetskoj biblioteci.

“Akcija prikupljanja, odnosno obogaćivanja knjižnog fonda univerzitetske biblioteke bila je pokrenuta u ožujku, neposredno prije epidemije koronavirusa, zbog čega smo je tada morali stopirati”, kazao je za BHRT Mirza Lalić, predsjednik Unije studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“.

“Naša akcija ima za cilj širenje svijesti kod mladih ljudi o važnosti čuvanja literature, pogotovo za mlađe generacije koje dolaze”, pojašnjava Lalić.

On je uime Unije studenata naglasio da je Univerzitet “Džemal Bijedić” uspješno odgovorio na novonastalu situaciju uslijed pandemije koronavirusa, naročito kada je u pitanju uspostava online nastave.

Lalić ističe da je rukovodstvo Univerziteta dalo značajnu podršku u pokretanju akcije prikupljanja knjiga.

“Svaka knjiga je sama po sebi blago i bogatstvo i sigurno je da će dobro doći univerzitetskoj biblioteci, međutim ono što je svakako najpoželjnije jeste stručna literatura koja je potrebna studentima našeg Univerziteta za određene predmete”, kazao je Lalić, prenosi BHRT.

Kopirati
Drag cursor here to close