Natjecanje

'Zdrave slastice' kao najbolji studentski biznis plan

Manifestacija je završena proglašenjem tri najbolja tima, koja su prema mišljenju žirija kreirali najkvalitetnije biznis planove.
Sci-Tech / Obrazovanje | 28. 02. 2018. u 02:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru u utorak, 27.2., održano je natjecanje studenata u biznis planiranju.

Studenti su biznis planove kreirali u sklopu predmeta 'Osnovi poslovnog menadžmenta', a naglasak je stavljen na razvoj poduzetničkih sposobnosti studenata, kako bi stečena znanja i vještine mogli primijeniti u budućnosti.

Na natjecanju svoje biznis ideje predstavilo je 14 timova pod mentorstvom doc.dr. Irme Dedić. Kvalitet koncipiranih biznis planova ocjenjivao je žiri u sljedećem sastavu: Josipa Terzić Rezić (Apriori BH), Dženan Šarić (Fondacija Mozaik), Adi Đukić (Agencija Web studio), Dženan Behram (Asocijacija studenata Ekonomskog fakulteta).

Pored kreativnih studenata i odlično koncipiranih biznis planova, na ovogodišnjem natjecanju najavljen je i početak suradnje Ekonomskog fakulteta s Fondacijom 'Mozaik', koja je izrazila spremnost za pružanje podrške studentima u realizaciji njihovih ideja. Kako je rekao Šarić, 'Mozaik' je spreman najbolje planove podržati novčanim iznosom do 40 tisuća KM.

U svom obraćanju prisutnima, Šarić je predstavio Fondaciju u čije ime je došao. Prigodno obraćanje, uz izražavanje podrške studentima i poslodavcima da ovaj projekt živi i ubuduće, imala je dekanica Ekonomskog fakulteta Azra Bajramović.

Manifestacija je završena proglašenjem tri najbolja tima, koja su prema mišljenju žirija kreirali najkvalitetnije biznis planove.

Treće mjesto su dijelila dva tima, tim čiji je biznis plan nosio naziv 'Lahor' i tim koji je predstavio biznis plan pod nazivom 'Vita nar', dok je drugo mjesto osvojio tim čiji je biznis plan nosio naziv 'Evergreen'.

Prema mišljenju žirija najkvalitetniji projekat imao je tim studenata koji su kreirali biznis plan interesantnog naziva 'Zdrave slastice'.

Ovaj događaj predstavlja sad već tradicionalnu manifestaciju koja se održava na Ekonomskom fakultetu i dokaz je zalaganja nastavnog osoblja da kroz nastavni proces profiliraju sposobne kadrove koji će moći odgovoriti svim izazovima tržišta rada, kako u današnjem vremenu tako i u budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close