Univerzitet Džemal Bijedić

Završio tjedan međunarodne suradnje

Studenti su imali priliku da se upoznaju sa studentima koji su već bili na razmjeni i da čuju njihova iskustva.
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 10. 2019. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak je završio 3. tjedan međunarodne suradnje na Univerzitetu 'Džemal Bijedić' u Mostaru, tijekom kojeg je Ured za međunarodnu suradnju organizirao niz aktivnosti u cilju promoviranja Erasmus+ programa.

Tijekom ovogodišnjeg Tjedna od 14. do 18. 10. na Univerzitetu su boravili predstvanici 27 sveučilišta iz Europske unije i Republike Turske iz ukupno 14 zemalja, koji su predstavili svoja sveučilišta studentima i uposlenicima Univerziteta.

Studenti su imali priliku da se upoznaju sa studentima koji su već bili na razmjeni i da čuju njihova iskustva. Prisustvovali su prezentacijama programskih stipendija Republike Turske, SAD, Francuske i DAAD i posjetili su Sajam stipendija u Sarajevu.

Također je promovirana i Međunarodna ljetna škola u Mostaru iz oblasti ljudskih prava i socijalnog poduzetništva, koja se održava već sedam godina i rezultat je suradnje mostarskog Univerziteta, Sveučilišta jugoistočne Norveške i Sveučilišta u Mostaru.

Više od 200 studenata je sudjelovalo u aktivnostima tijekom Tjedna međunarodne suradnje, navedeno je iz Ureda za međunarodnu suradnju Univerziteta 'Džemal Bijedić'.

Kopirati
Drag cursor here to close