Promoviran zbornik radova

Završeno obilježavanje obljetnice mostarskog Univerziteta

Zbornik radova 'Džemal Bijedić – 100 godina od rođenja i 40 godina od smrti' nastao je kao rezultat rada istoimenog međunarodnog znanstvenog skupa
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 02. 2019. u 16:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom petka, promocijom Zbornika radova 'Džemal Bijedić – 100 godina od rođenja i 40 godina od smrti' završen je desetodnevni svečani program obilježavanja 42. godišnjice postojanja i rada Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru.

Promocija je održana u prostorijama Pravnog fakulteta, a promotori Zbornika bili su prof. dr. Husnija Kamberović, redovni profesor na Odsjeku za povijest Univerziteta u Sarajevu, i prof. emeritus Mirko Pejanović, akademik, uz moderiranje više asistentice na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru, MA Fatime Trbonja.

Zbornik radova 'Džemal Bijedić – 100 godina od rođenja i 40 godina od smrti' nastao je kao rezultat rada istoimenog međunarodnog znanstvenog skupa, kojeg su organizirali Fakultet humanističkih nauka Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru i Muzej Hercegovine Mostar 21.4.2017. godine.

Foto: Univerzitet  / Detalj s promocije zbornika

U radnom dijelu skupa sudjelovali su, između ostalih, Husnija Kamberović, Raif Dizdarević, Mirko Pejanović, Hrvoje Klasić i drugi, a skup je podržalo ministarstvo obrazovanja i znanosti Federacije BiH, navodi se iz stručne službe mostarskog Univerziteta.

"Univerzitet 'Džemal Bijedić' u Mostaru srdačno zahvaljuje brojnim medijima i brojnim sugrađanima i sugrađankama na podršci i praćenju kako ovog, tako i prethodnih pet događaja u sklopu programa obilježavanja 42. godišnjice postojanja i rada Univerziteta, čime smo zajedno odali počast radu Univerziteta, generacijama koje su sudjelovale u njegovoj izgradnji, ali i ličnosti i djelu Džemala Bijedića po kojem je Univerzitet dobio ime", priopćeno je iz Stručnog tima za odnose s javnošću Univerziteta.

Kopirati
Drag cursor here to close