Nekoliko gradova

Treći Tjedan psihologije u tri županije

Cilj organizacije manifestacije ovakvog tipa u Hercegovini jeste podizanje javne svijesti o ulozi psihologa u društvu, te mogućnosti primjene psiholoških spoznaja u različitim sferama života.
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 03. 2018. u 12:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Podružnica psihologa Hercegovina, ogranak Društva psihologa u Federaciji Bosne i Hercegovine, organizira treći po redu Tjedan psihologije u Hercegovini od 12. do 19. ožujka. Kako Podružnica obuhvaća tri županije (HNŽ, ZHŽ i Hercegbosansku županiju) aktivnosti su planirane u Mostaru, Širokom Brijegu, Ljubuškom i Tomislavgradu.

Cilj organizacije manifestacije ovakvog tipa u Hercegovini jeste podizanje javne svijesti o ulozi psihologa u društvu, te mogućnosti primjene psiholoških spoznaja u različitim sferama života.

Predavanja koja će se održati u Edukacijskom centru Doma zdravlja Mostar (zgrada Napretka) su iz raznih područja psihologije i namijenjena su prije svega široj javnosti. Prisustvovanje ovim predavanjima je besplatno. Aktivnosti u okviru Tjedna psihologije su koncipirane i kao predavanja i interaktivne radionice.

Raspon tema obuhvaćenih Tjednom psihologije u Hercegovini daje priliku za interdisciplinarnu suradnju i razmjenu znanja i ideja stručnjaka različitih profila te svih zainteresiranih za planirane teme. Određene teme, vezane za odgojno-obrazovne radnike, te one koje se tiču indiviualnog razvoja mladih ljudi, održavat će se i u samim školama i vrtićima u obliku interaktivnih radionica za učenike, nastavnike, stručne suradnike i odgojitelje.

U ponedjeljak 12.3. od 17 sati u Edukacijskom centru Doma zdravlja Mostar održat će se predavanje 'Ono si čime se baviš: Profesionalna orijentacija i način odabira zanimanja', a predavač je Ivona Čarapina - Zovko.

U utorak 13.3. od 17 sati na istom mjestu održat će se predavanje 'OK je biti introvert', a predavač je Marijana Šuvak - Martinović. Trećeg dana (14.3.) od 17 sati u istom centru održat će se predavanje 'Kako do prave dijagnoze', a predavač je Tea Vučina.

U Gimnaziji 'Marka Marulića' u Tomislavgradu 14.3. od 12 sati održat će se predavanje 'Sve je lako kad si mlad - istina ili ipak samo pjesma?', a predavač je Silvija Jurčević. U četvrtak 15. ožujka od 18 sati u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom održat će se predavanje 'Što (zapravo) rade psiholozi?', a predavač je Marijana Šuvak - Martinović.

U subotu 17.3. od 9 sati u jedinici 'Radobolja' ustanove Dječji vrtići Mostar održat će se interaktivna radionica 'Od stresa do ravnoteže'. Voditeljica radionice je Ankica Baković. Posljednjeg dana (19.3. od 11 sati) ovogodišnjeg Tjedna psihologije u Srednjoj strukovnoj školi u Širokom Brijegu održat će se radionica 'Pazite što šaljete', a voditeljice radionice su Kristina Sesar i Arta Dodaj.

Kopirati
Drag cursor here to close