Narodno pozorište Mostar

Svečano obilježen Svjetski dan učitelja

Resorni ministar Haždović je čestitao prosvjetnim radnicima u HNŽ/K Svjetski dan učitelja, istaknuvši značaj rada i uloge učitelja, nastavnika i profesora u odgoju i obrazovanju djece.
Sci-Tech / Obrazovanje | 04. 10. 2019. u 13:10 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Obilježavanje Svjetskog dana učitelja

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ je u okviru Svjetskog dana učitelja organiziralo prigodnu svečanost za učitelje, nastavnike, profesore i ravnatelje, u Narodnom pozorištu Mostar. Program je svečano otvorio resorni ministar, dr. sc. Rašid Hadžović, te umirovljenim prosvjetnim radnicima u periodu od 05. 10. 2018. - 05. 10. 2019. g. uručio Zahvalnice za dugogodišnji, predani rad i doprinos odgojno-obrazovnom procesu.

Resorni ministar Haždović je čestitao prosvjetnim radnicima u HNŽ Svjetski dan učitelja, istaknuvši značaj rada i uloge učitelja, nastavnika i profesora u odgoju i obrazovanju djece.

„Kvalitetan učitelj je organizator i voditelj nastavnog procesa, mentor, motivator i ravnopravni suradnik. Stoga veliku zahvalnost i poštovanje na trudu i znanju koje prenose, na pažnji i strpljenju kojima daruju našu djecu, vodeći ih do novih spoznaja, školskih, ali i onih životnih, upućujem upravo našim nastavnicima. Kvalitet obrazovanja je najvažniji za uspjeh i razvoj jedne zemlje. Profesija prosvjetnog radnika kao stuba razvoja zajednice mora se prepoznavati i značajno više cijeniti u našem društvu. Kvalitetnog obrazovanja nema bez adekvatnih uslova školovanja, ali ni bez kvalitetnog statusa nastavnika“, kazao je ministar Hadžović.

Ministar je također istaknuo je da će Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ i dalje raditi ka unaprijeđenju obrazovanja, doprinoseći rješenju koje ima za cilj stvaranje boljih uslova obrazovanja i bolju poziciju prosvjetnog radnika.

Cilj Svjetskog dana učitelja je isticanje društvene važnosti rada svih učitelja i nastavnika i utjecaja prosvjetnih radnika na razvoj društva u cjelini, stoga se ovaj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta.

Prisutnima se u ime umirovljenih prosvjetnih radnika obratio bivši nastavnik i ravnatelj O.Š. Čelebići, Osman Elezović, uputivši zahvale Ministarstvu na organiziranju svečanosti kojom se kruniše i pridaje značaj za cjelokupnom radu umirovljenih nastavnika.

Kopirati
Drag cursor here to close