Maglaj

Otvoren IT Hub Maglaj by SPARK

Predavači će biti programeri s višegodišnjim iskustvom u radu u realnom sektoru, a prvi polaznici imaju priliku učiti o naprednim IT tehnologijama već ove jeseni.
Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 09. 2019. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SPARK i NSoft, u suradnji sa Općinom Maglaj i JU Dom kulture “Edhem Mulabdić” otvorili su u Maglaju IT Hub Maglaj by SPARK.

Uređen je i opremljen prostor u sklopu Doma kulture čime je mladima u ovome gradu, kao i njegovim bližim susjednim gradovima Doboju, Žepču, Zavidovićima, Tešnju, pružena prilika da se usmjere ka IT sektoru koji, iz godine u godinu, nudi sve kvalitetnije mogućnosti zapošljavanja.

Ovaj je projekt rezultat zajedničkih napora da se STEM obrazovanje približi što većem broju zainteresiranih u njihovim lokalnim zajednicama.

Predavači će biti programeri s višegodišnjim iskustvom u radu u realnom sektoru, a prvi polaznici imaju priliku učiti o naprednim IT tehnologijama već ove jeseni.

Foto: PR / Otvoren IT Hub Maglaj by SPARK

“Svjesni činjenice koliko je IT kadar deficitaran na tržištu rada, ne samo na području naše države, nego i globalno, već petu godinu zaredom nastojimo kroz Spark školu ponuditi besplatno obrazovanje neprestano prilagođavajući kurikulum trendovima razvoja tehnologije. Pozitivni rezultati Spark škole u Mostaru i njena vrijednost za lokalnu zajednicu i nas, NSoft kao poslodavca, učvrstili su nas u uvjerenju kako tu mogućnost treba pružiti mladima i u ovom dijelu Bosne i Hercegovine kroz IT Hub Maglaj by Spark. Tijekom realizacije projekta dobili smo uistinu veliku podršku te se želim zahvaliti čelnicima općine Maglaj i Saši Staniću na nesebičnoj pomoći i dobrodošlici,” izjavila je Ana Sović, izvršni direktor (COO) NSoft-a.

Foto: PR / Otvoren IT Hub Maglaj by SPARK

Već šest godina u Maglaju se održava IT Challenge - natjecanje učenika srednjih škola iz cijele Bosne i Hercegovine, a upravo je završnica ovogodišnjeg IT Challenge-a ujedno bila i početak ideje o osnivanju IT Hub-a u gradu Maglaju koji će, uz podršku NSoft-a i SPARK-a, sigurni smo postati najrazvijenija IT mikrozajednica u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close