Simulacija

Mostarski studenti veoma uspješno simulirali obrazovanje koalicije u multietničkoj državi

"Cilj igre je bio formirati stabilnu većinsku vladu u zamišljenoj multietničkoj državi, implementirajući znanja i vještine iz ekonomskih i srodnih disciplina, sa naglaskom na vještine pregovaranja, komuniciranja, odnosa sa javnošću i marketinga".
Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 03. 2018. u 09:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekonomski fakultet i Studij Turizma Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru nastavljaju tradiciju održavanja kreativnih radionica za svoje studente, sa ciljem dodatnog profiliranja i dimenzioniranja njihovih znanja i vještina, te pripreme istih za efikasno odgovaranje budućim izazovima tržišta rada.

U suradnji sa Fondacijom Konrad Adenauer Sarajevo realizirana je dvodnevna simulacija pod nazivom 'Obrazovanje koalicije u multietničkoj državi'. U pomenutoj simulaciji, koju su moderirali i implementirali doc. dr. Ehlimana Spahić i mr. Nermin Keranović, nekadašnji stipendisti Fondacije, sudjelovali su studenti dodiplomskog studija obje institucije.

"Cilj igre je bio formirati stabilnu većinsku vladu u zamišljenoj multietničkoj državi, implementirajući znanja i vještine iz ekonomskih i srodnih disciplina, sa naglaskom na vještine pregovaranja, komuniciranja, odnosa sa javnošću i marketinga.

Pored navedenih vještina, studenti su unaprijedili vlastite analitičke vještine i vještine rada u timovima, što su organizatori radionice nagradili dodjeljivanjem certifikata", izjavio je doc. dr. Veldin Ovčina, prodekan za nastavu Ekonomskog fakulteta i Voditelj Studija Turizma.

"Bilo je zadovoljstvo raditi sa mladim, perspektivnim i ambicioznim studentima Ekonomskog fakulteta i Studija Turizma u Mostaru. Kroz proces simulacije pokazali su svoje konceptualne, interpersonalne i kreativne sposobnosti, što je vodilo ka realiziranju iznadprosječnih rezultata igre.

Kao mentor u ovoj simulaciji želim se zahvaliti domaćinima na gostoprimstvu i vrhunskoj organizaciji, kolegi Nerminu na odličnom moderiranju simulacije, te KAS Fondaciji na podršci u realizaciji iste", ovom prilikom je izjavila dr. Ehlimana Spahić, docentica Fakulteta političkih nauka u Sarajevu.

Ekonomski fakultet i Studij Turizma Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru do kraja tekućeg mjeseca, u suradnji sa partnerima, realizirat će još dvije radionice za svoje studente: 'Efekti primjene digitalnog marketinga u turizmu' i 'EU projekti – upravljanje projektnim ciklusom (PCM)', navedeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close