Učili i naučili

Mostarski studenti Turizma upijali znanje od Slovenaca

Kroz dvosatnu radionicu studenti su imali priliku mnogo toga naučiti, nadopuniti vlastita znanja i vještine iz oblasti menadžmenta ...
Sci-Tech / Obrazovanje | 11. 04. 2018. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru održana je još jedna u nizu kreativnih radionica u organizaciji Studija Turizma. Gosti predavači su bili predstavnici slovenske organizacije PiNA (Vid Tratnik, Ema Weixler), čiji se koncept bazira na cjeloživotnom učenju i integriranom pristupu obrazovanju.

Kroz dvosatnu radionicu studenti su imali priliku mnogo toga naučiti, nadopuniti vlastita znanja i vještine iz oblasti menadžmenta, upoznati se sa preferencijama i zahtjevima tržišta, te kreirati vlastite biznis ideje u oblastima razvoja atraktivnih i inovativnih turističkih proizvoda koji će obogatiti turističku ponudu Grada Mostara, regije, države.

"Ovom prilikom, u svoje ime i u ime svojih kolega/ica, želim se zahvaliti gostima predavačima i nevladinoj organizaciji PiNA što su sa nama nesebično podijelili dijelić svog znanja i još važnije kroz praktične vježbe nas upoznali sa stilovima vodstva, važnosti timskog rada i razvijanja interpersonalnih vještina.

Oduševljena sam samim konceptom izvođenja radionice koja će mi zasigurno pomoći u kreiranju biznis plana kojeg ja i moje kolege, pod mentorstvom doc. dr. Irme Dedić, implementiramo koncem svibnja mjeseca. Baš kao i prethodne radionice, ovaj projekat je bilo predivno iskustvo za nas i potvrda da je Studij Turizma pravi izbor prilikom upisa studija", kazala je Medina Pelja, studentica prve godine.

"Zadovoljstvo studenata organizacijom i implementacijom kreativnih radionica vođenih od strane stručnjaka iz različitih oblasti, partnera i prijatelja Studija Turizma, obavezuje nas i dodatno motivira da nastavimo sa organizacijom istih, te koristimo priliku da najavimo narednog gosta Studija, moderatora kreativne radionice iz oblasti Hotelskog menadžmenta, Marwan Ragheba - generalnog menadžera hotela 'Mariott' Mostar", navodi se u priopćenju menadžmenta Studija.

Kopirati
Drag cursor here to close