Učimo povijest

Mostar: Zavidno znanje osnovaca u kvizu

Cilj ovog projekta je postaviti povijest kao jedno od kroskurikularnih sjecišta saznanja kojima se sve više teži, stjecanje znanja o svijetu i ljudima u različitim kulturama
Sci-Tech / Obrazovanje | 14. 12. 2019. u 07:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Zavoda za školstvo Mostar, tijekom petka je održan kviz učenika osnovnih škola Hercegovačko-neretvanske županije pod nazivom 'Učimo povijest kako bi upoznali svijet'. Kviz je održan u prostorijama Osnovne škole 'Silvije Strahimir Kranjčević' u Mostaru.

Osnovna svrha ovog oblika kulturnog obrazovanja je učenje kroz zabavu, stjecanje novih saznanja o svijetu, ljudima u različitim kulutrama, sredini oko nas, suvremenim događajima, timski rad i suradnja učenika i nastavnika.

Cilj ovog projekta je postaviti povijest kao jedno od kroskurikularnih sjecišta saznanja kojima se sve više teži, stjecanje znanja o svijetu i ljudima u različitim kulturama i sredini oko nas, suvremenim događajima i zbivanjima, razvijanje timskog rada i učenje kroz zabavu.

Kviz je podijeljen u više kategorija: kultura (religija, slikarstvo); zabava (glazba, televizija, internet); mediji (film, književnost, strip); povijest (politika, mitologija) svijet (geografija, astronomija, ekonomija); životni stil (komunikacija, gastronomija, tehnologija); sport i igre (kompjutorske igrice i društvene igre); znanost (biologija, kemija, fizika).

"Kviz sam po sebi nije ništa novo, ali evo po prvi put je organiziran tako da svi učenici u ovoj županiji mogu pokazati svoje znanje razumijevanje, ali i stavove proživajući različite kategorije od kulture, zabave, medija životnog stila sporta i znanosti i sve kroz zabavan način i igru", rekla je Danijela.

Pobjednici kviza su učenici iz O.Š. Crnići iz Stoca, drugo mjesto su učenici iz O.Š. fra Didak Buntić iz Čitluka i treće mjesto su učenici iz O.Š. 'Vladimir Pavlović' iz Čapljine, a ukupno je sujelovalo 11 škola.

Sudionici kviza su bili učenici osnovnih škola Grada Mostara i HNŽ koji nastavu pohađaju po hrvatskome planu i programu/jeziku. Ovaj projekt je rezultat suradnje Danijele Tomičić, stručne savjetnice za povijest i Franje Pavlovića i Martina Ćorića, studenata Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close