Dan srednjoškolaca

Mostar: Srednjoškolci znaju svoja prava i ne dopuštaju drugima da ih krše

Učenici su se zabavili uz kviz općeg znanja i razne igre.
Sci-Tech / Obrazovanje | 16. 11. 2018. u 16:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mreža Vijeća učenika (mreVUK) HNŽ u Mostaru je u petak obilježila “Dan srednjoškolaca”. Učenici su se zabavili uz kviz općeg znanja i razne igre.

Foto: Bljesak.info / Srednjoškolci su proslavili svoj dan
Foto: Bljesak.info / Igra i zabava
Foto: Bljesak.info / Zabava i druženje
Foto: Bljesak.info / Zabava i druženje

''Ovo je tradicionalna aktivnost koja se izvodi već duži niz godina u organizaciji Mreže Vijeća učenika BIH pod vodstvom HNŽ. Današnjom aktivnosti htjeli smo promovirati borbu srednjoškolaca za svoja prava i za napredak srednjoškolaca u BIH'', rekla je Ajla Mahumutović studentica logopedije i trener za HNŽ.

Na današnjoj manifestaciji održana je minuta šutnje kojom su srednjoškolci ukazali na kršenje prava srednjoškolaca. Na platnu su tradicionalno ispisali svoja prava.

Foto: Bljesak.info / Srednjoškolci slave svoj dan
Foto: Bljesak.info / Zanimljiv program
Foto: Bljesak.info / Srednjoškolci su proslavili svoj dan

''Srednjoškolci trebaju znati da imaju dan za sebe i stvarno sam zadovoljna odazivom svih srednjoškolaca'', rekla je Andrea Pažin iz Srednje škola Fausta Vrančića.

Selma Turkić, učenica Srednje elektrotehničke škole, rekla je kako su srednjoškolci aktivni i upoznati sa svojim pravima.

''Srednjoškolci su resursi koji svašta mogu odraditi. Oni bi trebali imati svoja prava istaknuta u učionicama kako bi znali svoja prava, a i kako bi profesori trebali biti upoznati s njima'', rekla je Turkić.

Foto: Bljesak.info / Dan srednjoškolaca

Međunarodni dan srednjoškolaca se obilježava u znak sjećanja na studentske prosvjede koji su održani u Pragu 17. 11. 1939. godine.

Studenti su prosvjedovali protiv nacističke okupacije, te su streljani bez suđenja. mreVUK se čvrsto zalaže za promoviranje liderskih kapaciteta, predstavljajući srednjoškolce kao jedan od bitnih segmenata BiH koje treba iskoristiti u pozitivne svrhe, a ne zanemariti, odnosno staviti na margine društva. U BiH se ovaj dan obilježava od 2009. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close