Nagrade za najbolje

Mostar: Odabrani najbolji studentski biznis planovi

Prema mišljenju žirija najkvalitetniji projekat imao je tim studenata koji su kreirali biznis plan pod nazivom 'HNC Company'.
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 01. 2019. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru u četvrtak, 17.1., održano je natjecanje studenata u biznis planiranju.

Treće mjesto pripalo je timu koji je kreirao biznis plan pod nazivom 'Happy Land'. Drugo mjesto su dijelila dva tima čiji su biznis planovi nosili nazive - 'Sighter' i 'Biser'.

Prema mišljenju žirija najkvalitetniji projekat imao je tim studenata koji su kreirali biznis plan pod nazivom 'HNC Company'.

Na natjecanju svoje biznis ideje ove godine predstavilo je čak 12 timova pod mentorstvom doc.dr. Irme Dedić, a u okviru predmeta 'Osnovi poslovnog menadžmenta', s ciljem stjecanja znanja i sposobnosti iz oblasti menadžmenta. Naglasak je stavljen na razvoj poduzetničkih sposobnosti studenata, kako bi stečena znanja i vještine mogli primijeniti u budućnosti.

Foto: Bljesak.info / Sa predstavljanja biznis ideja

Kvalitet koncipiranih biznis planova ocjenjivala je stručna komisija u sljedećem sastavu: uime ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta FBiH pomoćnik ministra za obrt Izedin Kurtović, uime ministarstva gospodarstva HNŽ pomoćnik ministra za poduzetništvo i obrt Marin Ćorić i pomoćnik ministra za razvoj Maid Ljubović.

Zatim u žiriju su bili i direktor Impakt inkubatora Fondacije Mozaik Vladimir Marić, osnivačica Apriori BH agencije za profesionalno usavršavanje kroz seminare, radionice i druge edukacijske sadržaje i event managment sa sjedištem u Mostaru, te voditeljica projekta 'Budi tu' zajednice aktivnih roditelja Josipa Terzić Rezić, uime asocijacije za regionalni ekonomski razvoj Hercegovine (REDAH) voditelj Odjela Operacije Admir Logo, i uime udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar direktorica centra usluga Alisa Gekić.

Kopirati
Drag cursor here to close