Druga godina zaredom

Mostar: 'Armanov zagrljaj' razveselio više od 40 djece

Inače, fondacija je nastala nakon avionske nesreće koja se dogodila u svibnju 2017. godine. Arman Hadžiomerović je bio jedan od dječaka u avionu koji se srušio, a pohađao je upravo O.Š. Zalik.
Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 08. 2018. u 22:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnivači fondacije 'Armanov zagrljaj' Adisa i Sanjin Hadžiomerović u Osnovnoj školi Zalik uručili su za 41 dijete, iz obitelji u stanju socijalne potrebe, knjige za predstojeću školsku godinu.

Ovo je samo jedna u nizu akcija koju provodi va fondacija.

"Nadamo se da ćemo ovu akciju nastaviti i u narednim godinama. Zahvaljujemo se svim ljudima koji su podržali ovu akciju. Žao mi je što ovo nismo pokrenuli puno ranije, dok je naš Arman bio živ. Ali, iz jedne tako teške nesreće, nadamo se da ćemo usrećiti drugu djecu", kazala je Adisa Hadžiomerović.

Inače, fondacija je nastala nakon avionske nesreće koja se dogodila u svibnju 2017. godine. Arman Hadžiomerović je bio jedan od dječaka u avionu koji se srušio, a pohađao je upravo O.Š. Zalik.

"Nastanak fondacije je na neki način naše ublažavanje tuge za sinom, jer na ovaj način Arman živi. Iskreno, ovo je za nas veliko opterećenje jer svaki polazak djece nas puno boli kada znamo da nećemo moći ispratiti svog sina u novi školski dan, ali kako sam rekla na ovaj način, kada vidimo sreću na licima druge djece bude nam malo lakše", rekla je Adisa.

"Koliko god je ovo dobra stvar, u smislu pomaganja, toliko je naša tuga veća za Armanom. Ipak, ova akcija je obradovala znatan broj djece, te u tome vidimo olakšanje. Odabrane su obitelji gdje u osnovnu školu ide troje i više djece i gdje samo jedan roditelj radi.

Ova akcija je provedena i prošle godine, te fondacija na ovaj način pomaže učenicima u nabavci udžbenika za predstojeću školsku godinu. Ovo je projekt gdje svaki put obnovimo sjećanje na Armana, na mladost i to je jedna teška situacija ne samo za njegove roditelje, nego i za školu, ali i one roditelje i djecu koja dobiva knjige", kazao je direktor spomenute škole Džemal Juklo.

Tijekom petka će uručenje školskih knjiga biti upriličeno za četvero djece iz obitelji u stanju socijalne potrebe iz VI osnovne škole.

Kopirati
Drag cursor here to close