Inkluzivna praksa

Moja škola-vrtić za svako dijete

Prva u nizu kreativnih radionica u okviru spomenutog projekta održana je tijekom četvrtka u IV osnovnoj školi.
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 10. 2019. u 00:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

UNICEF Bosne i Hercegovine je odobrio i financijski podržava projekat 'Moja škola/vrtić-škola/vrtić za svako dijete'. Po prvi put se realizira projekat koji ima cilj za prohodnost vrtića osnovne i srednje škole, razvijanje inkluzivne prakse poštujući različitost svakog djeteta.

Prva u nizu kreativnih radionica u okviru spomenutog projekta održana je tijekom četvrtka u IV osnovnoj školi.

"Razvijanjem kvalitetne inkluzivne prakse promovirat ćemo jednakost, različitosti te kritička promišljanja od vrtića do srednje škole. U okviru projekta će se realizirati edukacije za odgajatelje, nastavnike i profesore na temu 'Profil inkluzivnog nastavnika'.

Realizirat ćemo radionice za roditelje pod nazivom 'Svako dijete je važno'. Upravo ova radionica ('Svako dijete je važno) je realizirana sa djecom iz PPU Planet Montessori, učenicima IV osnovne škole i Srednje građevinske škole", navodi se iz ravnateljstva IV osnovne škole.

"U odgojno - obrazovnom procesu je potrebno zadvoljiti sljedeće koncepte: poštovanje različitosti, podržavanje svih, rad sa drugima, stručno usavršavanje, što će se ovim projektom i realizirati. Na kraju 2019. godine ćemo upriličiti zajedničku izložbu i pokazati društvu važnost prohodnosti od vrtića do srednje škole kao i kreativnost djece i mladih od 4 do 19 godina", zaključeno je na kraju priopćenja.

Kopirati
Drag cursor here to close