Još malo vremena

Ljetna škola turskog jezika: Putovanje i stjecanje novih prijatelja

Tijekom navedenog perioda organiziraju se predavanja, gdje se turski uči 20 sati tjedno, odnosno 60 sati ukupno za tri tjedna.
Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 03. 2018. u 00:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama instituta 'Yunus Emre' u Mostaru održana je prezentacija ljetne škole turskog jezika.

Zainteresirani su se mogli informirati o tome što je zapravo ta ljetna škola, tko se i na koji način može prijaviti, u kojim gradovima će biti organizirana predavanja, koje aktivnosti obuhvaća i slično.

Kako je istaknuto, ljetna škola turskog jezika bit će organizirana od 16. srpnja do 12. kolovoza gdje se susrećete sa osobama iz različitih dijelova svijeta koji su također došli pohađati spomenutu školu.

Tijekom navedenog perioda organiziraju se predavanja, gdje se turski uči 20 sati tjedno, odnosno 60 sati ukupno za tri tjedna. Kroz spomenuti period, zainteresirani nisu samo u učionicama na predavanjima, nego se u sklopu programa nude različite aktivnosti i putovanja.

Oni koji budu pohađali ljetnu školu turskog jezika posjetit će nekoliko gradova, a tijekom jednog dana raspored je otprilike sljedeći: od 9 do 12 sati su sati turskog jezika, od 14 sati se provode različite aktivnosti (sport, glazba, tradicionalne umjetnosti i dr.), te od 18:30 sati večernji program (koji uključuje sport, kreativne aktivnosti, filmove ili slobodno vrijeme).

Treba napomenuti da one koji se odluče pohađati ljetnu školu turskog jezika očekuje mnogo druženja, putovanja, ali i plaćena avionska karta do destinacije u Turskoj, osigurani obroci (doručak, ručak, večera), polaznici škole će dobiti potvrde o pohađanju nastave, setove za učenje i brojne druge pogodnosti.

Da biste doživjeli novo iskustvo potrebno je ispunjavati neke uvjete. Uvjeti za prijavu je da ranije niste sudjelovali na jednoj od ljetnih škola turskog jezika, prijaviti se mogu osobe od 18 do 35 godina, zatim osobe koje nemaju državljanstvo Turske, polaznici tečajeva koji su najmanje na stupnju A2.

Također prijaviti se mogu polaznici koji su završili najmanje jedan ciklus tečajeva turskog jezika u institutu 'Yunus Emre', te uspješni polaznici tečaja turskog jezika. Prijave su otvorene do 9. ožujka, a dostaviti ih možete na adresu Maršala Tita 162, kod Starog mosta. Ove godine ljetna škola će se održati u 31 sveučilištu u 28 gradova Turske. Na kraju programa svi sudionici ljetne škole će obići i upoznati Istanbul.

Kopirati
Drag cursor here to close