EBEC

Inženjersko natjecanje u Mostaru: Izabrani najbolji

Prvoplasirani timovi iz obe kategorije će natjecanje nastaviti na regionalnoj rundi koja će se održati u Novom Sadu od 9. do 13. svibnja ove godine
Sci-Tech / Obrazovanje | 25. 03. 2019. u 00:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tehnički klub Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru - BEST Mostar uspješno je organizirao inžinjersko natjecanje EBEC koje se održalo 22. i 23. ožujka s ciljem obogaćivanja obrazovnog procesa studenata i razvijanja njihovih potencijala i vještina.

Na otvaranju natjecanja prisutnima se obratio prof. dr. Jasmin Azemović, glavni organizator EBEC-a Omer Aletić, predsjednik BEST-a Nezir Isanović. Predstavnice generalnog sponzora AtlantBH Sabina Grcić i Nina Čengić su održale prezentaciju i kviz. Po prvi put u sklopu EBEC-a organizirana je i panel - diskusija na temu 'Perspektiva mladih inženjera u Bosni i Hercegovini'.

Panelisti diskusije bili su Almir Dodigović (predsjednik i suosnivač Meta Software Solutions), profesor Jasmin Azemović, predstavnice AtlantBH i Anela Vrače u ime AlfaTherma, a Enes Alešević, bivši predsjednik BEST-a, bio je moderator. Predavanje pod nazivom 'Od studenta do posla' je održao Armin Čomić, počasni član BEST-a i software developer u Meta Software Solutions. Radionicu 'Govorništvo i javni nastup' održale su Amina Grcić i Andrea Šišljagić.

Natjecateljski dio EBEC-a se održao na Građevinskom fakultetu, a okupio je 32 studenta Univerziteta koji su se natjecali u dvije kategorije - Team Design i Case Study. Dok su natjecatelji kategorije Team Design na izradi vodenice sa pumpom radili pet sati, natjecatelji kategorije Case Study su kroz tri sata rješavali problem edukacije softverskih inženjera.

Žiri u sastavu Lucija Zubac - Centar za tehničku kulturu, Sara Lerota - SPARK i Marin Bevanda - Amplius electronics je na osnovu izloženih rješanja odlučio da su timovi 'Steel Team' i 'Harzle Bramzle' prvoplasirani. Pobjednički tim iz kategorije Team Design činili su Amel Čehaja, Vedad Plasto, Mirsad Bajramović i Jašar Perenda dok su u kategoriji Case Study članovi najboljeg tima bili Seldin Puce, Haris Hodžić, Omar Lapo i Emir Veledar.

Prvoplasirani timovi iz obe kategorije će natjecanje nastaviti na regionalnoj rundi koja će se
održati u Novom Sadu od 9. do 13. svibnja ove godine zajedno sa studentima iz Zagreba, Maribora, Beograda, Podgorice, Skoplja, Niša kao i grada domaćina.

Inače, EBEC (European BEST Engeneering Competition) je najveće inženjersko natjecanje u Europi u organizaciji lokalnih BEST grupa koje se odvija na lokalnom, regionalnom i europskom nivou kroz dvije kategorije - Team Design i Case Study, a na ovogodišnjoj europskoj rundi u Torinu će se proslaviti njegov jubilej.

Kopirati
Drag cursor here to close