Konferencija za komunikacije

Bh. javnoj upravi potrebna bolja komunikacija s javnosti

''Međutim, značajniji napredak se ne osjeti, jer političari, ali ni i direktori državnih kompanija ne razumiju dovoljno važnost komunikacija'', rekao je za FENA-u.
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 02. 2018. u 12:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konferencija za komunikacije i inovacije u javnoj upravi i javnim kompanijama ''FOCUS'' bit će održana 16. ožujka u Sarajevu, a stručnjake će umrežiti moto ''Bliže ljudima''.

Predsjednik Organizacijskog odbora konferencije Danijel Koletić Feni je kazao da su u proteklih 15-ak godina različite inozemne agencije za podršku investirale više od milijun i pol eura u različite procese edukcije o važnosti komunikacijama.

''Međutim, značajniji napredak se ne osjeti, jer političari, ali ni i direktori državnih kompanija ne razumiju dovoljno važnost komunikacija'', rekao je za FENA-u.

Naglasio je da je svaka javna kompanija u službi naroda te da zbog toga mora biti bliže ljudima.

''Ovo je jedna inicijativa koja treba pokrenuti javnu upravu, jer se susrećemo s procesima reforme javne uprave u kojoj se nedovoljno pozornosti posvećuje edukaciji o komunikaciji onih koji odlučuju'', poručio je Koletić.

Direktor Fene Elmir Huremović je naglasio da je javna administracija u Bosni i Hercegovini često izložena kritikama zbog nedovoljne ili loše komunikacije s javnošću. 

''Bilo da je riječ o predstavnicima organa vlasti ili službenicima na šalterima javnih institucija, efikasno komuniciranje smatramo izuzetno važnim. Ako pri tome uzmemo u obzir ovisnost novih generacija o digitalnim platformama i svakodnevni razvoj novih komunikacijskih alata, nameće se zaključak da bez kvalitetnog komuniciranja nema ni uspjeha'', istaknuo je Huremović. 

Naveo je da je veliki broj vijesti u medijima baziran upravo na informacijama koje dolaze iz javne administracije tako da je, podcrtao je, Fena itekako svjesna te problematike. 

Prema najavi organizatora, na prvoj ''FOCUS'' konferenciji u Sarajevu očekuje se oko 100 sudionika.

Kopirati
Drag cursor here to close