'Počela je školska godina'

Akcija osnovaca i policije u Mostaru

Cilj akcije je preventivno djelovati i utjecati na vozače i roditelje da svojim općim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu sigurnijem odvijanju prometa i da se smanji rizik od nastajanja prometnih nesreća u kojima stradaju djeca.
Sci-Tech / Obrazovanje | 10. 09. 2018. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prometno-preventivna akcija 'Počela je školska godina' održana je u ponedjeljak i u Mostaru.  Učenici Osnovne škole fra Petra Bakule su u suradnji s članovima Mostarskog auto kluba i policijom zaustavljali vozače.

Cilj akcije je preventivno djelovati i utjecati na vozače i roditelje da svojim općim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu sigurnijem odvijanju prometa i da se smanji rizik od nastajanja prometnih nesreća u kojima stradaju djeca. 

Foto: Bljesak.info / Školska patrola na ulicama Mostara

Podsjetimo, Auto-moto savez u Bosni i Hercegovini (AMSuBIH) i Mostarski auto-moto klub (MAK Mostar), sukladno Planu i programu prometno-preventivnog djelovanja u cestovnom prometu, tijekom mjeseca rujna organiziraju prometno-preventivnu akciju pod nazivom ''Počela je školska godina''.

Imajući u vidu činjenicu da učenici osnovnih škola, posebice djeca nižih razreda, spadaju u ugroženu skupinu sudionika u prometu, potrebno je učenike educirati o osnovnim pravilima ponašanja u prometu i upozoriti ih na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i obratno.

''U svrhu provedbe akcije izradili smo prigodne letke za vozače i učenike, kojima želimo upozoriti vozače na početak školske godine i povećan broj djece na prometnicama, a učenike (one najmlađe) savjetovati kako se pravilno i sigurno ponašati u prometu'', navdeo je MAK u svom priopćenju.

Foto: Bljesak.info / Školska patrola na ulicama Mostara

Od 12:30 do 13:30 sati biti provedena na kružnom toku Rondo sa učenicima Treće osnovne škole.

U utorak 11. rujna prometno-preventivna akcija će biti realizirana u suradnji sa učenicima Osnovne škole 'Silvija Strahimira Kranjčevića' od 9 do 10:45 sati na ulici ispred škole.

Nastavak akcije na području Mostara je 14.9. u vremenu od 9 do 10:30 sati u ulici ispred O.Š. Ilići. Toga dana od 12:45 sati pa do 14:15 sati akcija će se provesti i sa učenicima O.Š. Rodoč na ulici ispred škole. Učenici O.Š. 'Marin Držić' će u akciji sudjelovati 10. rujna u vremenu od 14 do 15 sati na magistralnoj cesti ispred škole.

Akcija u Kruševu sa tamošnjim osnovcima će biti realizirana 17. rujna u vremenu od 11 do 12:30 sati na ulici ispred škole. 'Akcija 'Počela je školska godina' realizirat će se i u Pologu sa tamošnjim osnovcima i to 18. rujna u vremenu od 12:15 do 14:15 sati na magistralnoj cesti ispred škole.

U akciji će sudjelovati i učenici O.Š. 'fra Didak Buntić' iz Čitluka i to 14.9. u vremenu od 10:30 do 11:30 sati na ulici ispred škole (kralja Tomislava).

Kroz čitavu akciju članovima Mostarskog auto kluba i učenicima asistirat će službenici policije.

Kopirati
Drag cursor here to close