Do 2022. godine

50 stipendija godišnje za studiranje u Mađarskoj

Pet stipendija planirano je za doktorske studije u bilo kojoj oblasti i isto toliko za integrirane master studije u oblasti medicine.
Sci-Tech / Obrazovanje | 22. 10. 2020. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH utvrdio je Prijedlog za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva vanjskih poslova i trgovine Mađarske o suradnji u okviru Programa Stipendijum hungarikum (Stipendium Hungaricum).

Program se planira provoditi u razdoblju 2020. – 2022. godine, kojim se jačaju prijateljski bilateralni odnosi te promovira suradnja u oblasti visokog obrazovanja, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Zaključivanjem ovog memorandum omogućava se bosanskohercegovačkim studentima da dobiju stipendije i da studiraju u Mađarskoj, i to do 50 stipendija godišnje, od kojih su 40 za osnovne i postdiplomske studije u oblasti poljoprivrede i prirodnih znanosti, odnosno tehničkih i ekonomskih znanosti.

Pet stipendija planirano je za doktorske studije u bilo kojoj oblasti i isto toliko za integrirane master studije u oblasti medicine.

Memorandumom se omogućava da mađarski studenti nastave studiranje u BiH pod uvjetima utvrđenim u okviru CEEPUS programa.

Prijedlog memoranduma bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika je predložena ministrica civilnih poslova, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close