Posjeta Mostaru

38 škola iz HNŽ-a ima bratsku školu u Turskoj

Tijekom studijske posjete turskoj školi u travnju ove godine upriličeno je potpisivanje bilateralnog Protokola o suradnji
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 11. 2019. u 17:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ / Obraćanje ministra Hadžovića

''Čak 25 osnovnih i 13 srednjih škola sa područja HNŽ-a koji djeluju na nastavnom planu i programu po bosanskom jeziku imaju svoje bratske škole u Republici Turskoj'', rekao je u petak u Mostaru ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije, Rašid Hadžović.

Ministar je to rekao prilikom obraćanja na svečanoj manifestaciji u Srednjoj medicinskoj školi Mostar organiziranoj povodom posjete ravnatelja škole ''T.C. Millî Eğitim Bakanliği İstanbul/Kartal - Kartal İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'' u Turskoj, Yasina Irmaka i nastavnog osoblja.

Tijekom studijske posjete turskoj školi u travnju ove godine upriličeno je potpisivanje bilateralnog Protokola o suradnji između Srednje medicinske škole Mostar i ''T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İSTANBUL/KARTAL - Kartal İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'' škole. 

Kroz projekt koji će se implementirati tijekom četiri školske godine, škole će raditi na zajedničkim projektima, dijeliti tehnološka postignuća, bolje upoznavati historiju zemlje bratske škole, njenu kulturu i obrazovni sustav, priopćeno je iz ministarstva.

Ministar Hadžović je poželio dobrodošlicu prijateljima iz Republike Turske, te izrazio zadovoljstvo povodom potpisivanja sporazuma između Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a i Republike Turske prije nekoliko godina, putem kojeg se uspješno ostvaruju posjete učenika i nastavnika i realiziraju značajne aktivnosti u Turskoj i BiH.

''Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a će i u sljedećem razdoblju pomagati svim našim učenicima, zaposlenicima, kao i partnerima da se pozitivna suradnja nastavi, te se iskreno nadam da će naši gosti uspješno provoditi sporazumom predviđene aktivnosti'', kazao je ministar Hadžović.

Kopirati
Drag cursor here to close