NDC

28 tableta donirano mostarskoj Gimnaziji

Donacija tableta dio je programa organizacije Nansen Dijalog Centra, koja će olakšati rad učenicima i nastavnicima Gimnazije Mostar
Sci-Tech / Obrazovanje | 25. 06. 2020. u 13:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), Rašid Hadžović, i direktor Nansen Dijalog Centra (NDC) Mostar, Elvir Đuliman, Gimnaziji Mostar uručili su 28 tableta.

Donacija tableta dio je programa organizacije Nansen Dijalog Centra, koja će olakšati rad učenicima i nastavnicima Gimnazije Mostar, te koristiti za ovladavanje znanjima i vještinama za pisanje projekata, a koji će se realizirati u školi ili lokalnoj zajednici.

''Prije svega želim da se zahvalim organizaciji Nansen Dijalog Centar na današnjoj donaciji, kao i nedavnoj donaciji Srednjoj školi Stolac, za koje sam siguran da će koristiti našim učenicima i nastavnicima u obrazovnom procesu, kao i realizaciji različitih aktivnosti i projekata. Također, ovu priliku bih iskoristio da pozdravim i druge naše partnere da nam pomognu, kako bi i ostalim učenicima omogućili kvalitetnu nastavu'', kazao je ministar Hadžović.

Direktor Đuliman izrazio je zadovoljstvo što je organizacija NDC u mogućnosti da ovakvom donacijom doprinese da učenici olakšano i redovito prate online nastavni proces, kao i aktivnosti koje se odvijaju u sklopu projekata NDC.

Foto: Fena / Donacija tableta

Osnovni cilj programa koji sprovodi Nansen Dijalog Centar je osvijestiti učenike o značaju društvene odgovornosti i angažiranosti, kako bi postali aktivni građani koji će osnažiti lokalne zajednice, priopćeno je iz Ministarstvo.

Haris Idriz, direktor Gimnazije Mostar, uputio je zahvalnost resornom Ministarstvu i ministru Hadžoviću na velikoj podršci u realizaciji ovakvih aktivnosti zajedno sa NDC-om i direktorom Đulimanom koje doprinose samom procesu obrazovanja, učenicima i nastavnicima, kao i lokalnoj zajednici.

Kopirati
Drag cursor here to close