Novac za rodnu župu

20.000 KM: Četiri svećenika donirala novčana sredstva za obnovu OŠ Čerin

Fra Mićo Pinjuh, fra Gojko Zovko, fra Ivan Prusina i fra Miljenko Mika Stojić donirali su po 5.000 KM za obnovu i uređenje unutrašnjosti Osnovne škole Čerin.
Sci-Tech / Obrazovanje | 25. 07. 2018. u 18:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Općina Čitluk / Svećenici su odlučili donirati po 5.000 KM

Četiri svećenika podrijetlom iz župe Čerin koja trenutno djeluju u različitim krajevima Švicarske odlučila su pružiti podršku projektu od velike važnosti za rodnu župu.

Naime, fra Mićo Pinjuh, fra Gojko Zovko, fra Ivan Prusina i fra Miljenko Mika Stojić donirali su po 5.000 KM za obnovu i uređenje unutrašnjosti Osnovne škole Čerin.

Rekonstrukcija učionica i adaptacija postojećeg prostora kroz koju će se dobiti nove učionice i dodatno funkcionalno unaprijediti prostor u OŠ Čerin započela je tijekom ljetnih praznika, a tijekom boravka u rodnom kraju i sudjelovanja u 10. Susretu osoba s duhovnim zvanjem s podrijetlom iz Brotnja, spomenuti svećenici uručili su svoju donaciju ravnatelju OŠ Čerin Peri Petrušiću, navodeno je na stranici Općine Čitluk.

''Ovo ljeto započeli smo s rekonstrukcijom naše škole. U prvom redu riječ je o rekonstrukciji unutrašnjosti, a projekt se realizira prije svega zahvaljujući našim svećenicima sa adresom u Švicarskoj: fra Mići Pinjuhu, fra Gojku Zovki, fra Ivanu Prusini i fra Miljenku Miki Stojiću. Cilj nam je obnoviti školu i omogućiti da u sljedećoj školskoj godini svi učenici nastavu pohađaju u prvoj smjeni. Vjerujem da ćemo ostvariti naš cilj zahvaljujući našim svećenicima, Općini Čitluk, J.P. Broćanac i lokalnim poduzetnicima koji su se također uključili u projekt i pružili pomoć u obnovi škole. Potporu u realizaciji ovog projekta dali su nam i organizatori koncerta „Blatničke note dobrote'', kazao je Pero Petrušić, ravnatelj OŠ Čerin.

Projekt rekonstrukcije unutrašnjosti OŠ Čerin svećenici koji djeluju u Švicarskoj podržali su s 20.000 KM, a govoreći o sudjelovanju svećenika u ovom projektu, fra Mićo Pinjuh je kazao su, nakon što su dobili dopis od ravnatelja OŠ Čerin, svećenici kratko međusobno telefonski razgovarali i donijeli odluku o preuzimanju djela troškova.

''Nakon što nam je ravnatelj Osnovne škole Čerin poslao dopis tražeći pomoć za uređenje OŠ Čerin, nama je trebalo svega pet minuta da međusobno telefoniramo i tada je odlučeno da preuzmemo otprilike 30% ukupnih troškova. U ovoj akciji sudjelovali su fra Ivan, fra Gojko, fra Mika i ja sa po 5000 KM i na taj smo način sudjelovali u projektu obnove OŠ Čerin. Nadamo se da će ravnatelj škole zajedno sa svojim suradnicima, uz naš prilog i priloge Općine, nekih udruga i poduzeća moći primjereno urediti školu kako bi naši učenici rado dolazili u lijepo uređene učionice'', izjavio je fra Mićo Pinjuh.

Kopirati
Drag cursor here to close