Sa samo 36 godina

Zuckerbergovo bogatstvo sada iznosi nevjerojatnih 100 milijardi dolara

Samo nekoliko mjeseci nakon što je navršio 36. rođendan Mark Zuckerberg ušao je odabrano društvo osoba koje vrijede više od 100 milijardi dolara. Osim njega, to društvo čine još samo Jeff Bezos i Bill Gates.
Sci-Tech / Internet | 07. 08. 2020. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznata poslovica kaže: Kad nekom smrkne, drugom svane. Istu možemo primijeniti na tržište društvenih mreža na kojem Trump vrši veliki pritisak prema kineskom ByteDanceu koji, čini se, neće imati drugog izbora nego prodati američki odjel TikToka, a trenutačnu situaciju i nesigurnost oko kineske aplikacije pokušat će iskoristiti Zuckerberg i Facebook, tj. Instagram.

Na više od 50 tržišta od ovog tjedna na Instagramu je tako dostupna nova opcija Reels za snimanje i dijeljenje kratkih videozapisa, koja je neka vrsta kopije TikToka. Dok tek treba vidjeti kako će korisnici prihvatiti Reels, investitori za sada pozitivno gledaju na novu opciju te je, na krilima konkurenta TikToku, vrijednost dionica kompanije porasla za 6 posto.

S novim porastom tržišne vrijednosti Facebooka, raste i bogatstvo njegovih dioničara, a poseban razlog za zadovoljstvo ima osnivač i najveći dioničar te kompanije, javlja Zimo.

Naime, prema Bloombergovom indeksu milijardera, Mark Zuckerberg je jučer službeno ušao u odabrani klub osoba čije se milijarde broje s tri znamenke.

Sa 100 milijardi dolara vrijednosti postao je treća najbogatija osoba na svijetu, iza Bezosa koji grabi prema 200 milijardi te Billa Gatesa čija je vrijednost 120 milijardi dolara.

Zuckerbergovo bogatstvo samo sa zadnjom promjenom dionica poraslo je za skoro 6 milijardi dolara, a od početka godine skočilo je za više od 22 milijarde.

Ova pandemična godina ipak je najbolja za Jeffa Bezosa čije se bogatstvo na koronakrizi povećalo za nevjerojatnih 75,3 milijardi dolara ove godine.

Ako se rast nastavi ne samo da bi godinu mogao završiti s vrijednosti većom od 200 milijardi dolara, već bi se njegovo bogatstvo u vjerojatno najtežoj godini za globalno gospodarstvo posljednjih desetljeća, moglo povećati za više od 100 milijardi.

Što se Zuckerberga tiče, možemo očekivati da će se i njegovo bogatstvo povećavati i dalje te se ne bi trebali iznenaditi ako Reels postignu sličan uspjeh Storiesa koje je Instagram kopirao sa Snapchata te je u kratko vrijeme postala omiljena opcija velikog broja korisnika, što bi trebalo utjecati na daljnji rast cijena dionica kompanije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close