Što nas sve čeka

Zuckerberg postavio izazov za 2019. godinu

"Veselim se još jednoj godini učenja i osobnog razvoja te raspravi o brojnim važnim pitanjima sa svima vama", napisao je na Facebooku Zuckerberg.
Sci-Tech / Internet | 09. 01. 2019. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mark Zuckerberg svake godine želi naučiti nešto novo te odredi jedan veliki cilj kojeg želi ispuniti tijekom 365 dana – npr. do sada je razvio sustav umjetne inteligencije koji upravlja njegovom kućom, tijekom godine pretrčao je 365 milja, posjetio je sve savezne države SAD-a, pročitao 25 knjiga itd.

Prošle godine cilj mu je bio fokus na stvari vezane uz američke izbore, privatnost i dobrobit samih korisnika (što zvuči prilično smiješno nakon što smo tijekom 2018. saznali na koje se sve načine Facebook neodgovorno odnosio prema korisnicima i njihovoj privatnosti), dok je jučer na Facebooku objavio cilj za 2019.

Tijekom godine Zuckerberg tako želi održati veliki broj javnih rasprava o budućnosti tehnologije i njenog utjecaja na društvo, kako bi saznali kakvi nas sve izazovi i prilike čekaju tijekom sljedećih godina. Namjerava svakih nekoliko tjedana razgovarati sa stručnjacima i liderima, ali i s ljudima u zajednicama – ti će razgovori biti javni (moći će se pratiti putem Facebooka ili Instagrama) i Zuckerberg će koristiti različite formate razgovora kako bi bili što zanimljiviji, javlja Zimo.co.

Ovo će biti intelektualno zanimljivo, ali tu je i osobni izazov za mene također. Ja sam inženjer i navikao sam razvijati svoje ideje koje većinom govore za sebe… Veselim se još jednoj godini učenja i osobnog razvoja te raspravi o brojnim važnim pitanjima sa svima vama, napisao je na Facebooku Zuckerberg.

Kao što je svima dobro poznato, prošla godina bila je vjerojatno najteža i najizazovnija za Zuckerbergovu društvenu mrežu – od Cambridge Analytice do hakiranja, Facebook je još više izgubio povjerenje korisnika, a Zuckerberg i drugi visokorangirani dužnosnici kompanije morali su odgovarati na brojna neugodna pitanja istraživačkih tijela u SAD-u i Velikoj Britaniji.

Navedeni problemi utjecali su i na cijenu dionice i tržišnu vrijednosi kompanije koja sada iznosi nešto više od 400 milijardi dolara, ali i na bogatstvo Marka Zuckerberga – ranije ove godine njegova je vrijednost iznosila više od 80 milijardi dolara i o njemu se pisalo kao o budućem najbogatijem čovjeku na svijetu, dok je danas njegovo bogatstvo palo na "samo" manje od 54 milijardi dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close