Online sastanci

Zoom uvodi novost koja bi mogla spasiti mnoge koji su zapeli na virtualnim sastancima

Sklopili su partnerstvo s malom tvrtkom koja izrađuje umjetnu inteligenciju za analizu glasa i pretvaranje u transkript, Otter.ai.
Sci-Tech / Internet | 02. 11. 2020. u 15:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komuniciranje putem videopoziva i videokonferencija u proteklih je nekoliko mjeseci postalo uobičajeno i, usudimo se reći, normalno. Više se nitko ne iščuđava kad dobije poziv na virtualni sastanak. Veće je iznenađenje kad se netko želi sastati licem u lice.

No, iako su aplikacije za videopozive i videokonferencije ove godine napravile velike iskorake i omogućile brojne dodatne opcije, još uvijek postoje neke situacije u kojima se s nostalgijom sjetimo sastanaka u živo. Jedna od njih je kad osoba govori tiše pa ju je teško razumijeti, ili se nekoliko kolega odjednom uključe u razgovor.

Upravo bi taj komunikacijski kaos Zoom mogao uskoro riješiti i to opcijom "podnatpisa uživo". Sklopili su partnerstvo s malom tvrtkom koja izrađuje umjetnu inteligenciju za analizu glasa i pretvaranje u transkript, Otter.ai. Njihov će softver biti odgovoran za stvaranje podnatpisa uživo tijekom razgovora.

Time bi i učenicima, ali i poslovnim ljudima trebalo biti olakšano praćenje dugotrajnih sastanaka, predavanja ili pak konferencija, javlja Zimo.

Kako je istaknuo osnivač Otter.aija, Sam Liang, Otter.ai je do sad transkribirao više od milijardu audio minuta, dijelom i sa Zoom sastanaka. A s vremenom će se umjetna inteligencija dodatno usavršiti jer će učiti na temelju audio snimki koje će transkribirati.

Osim toga, Otter nudi i Live Notes, opciju koja omogućuje zajedničke bilješke tijekom sastanka kako bi svi koji sudjeluju u sastanku mogli zapisati sve što im je bitno i podijeliti s drugima.

S obzirom na to da se još neko vrijeme nećemo vratiti u "stari način rada", ovo bi moglo biti i više nego korisno za sve.

Kopirati
Drag cursor here to close