Oprez

YouTube izbrisao 150 tisuća videa s djecom

Na pitanje je li platforma bila izložena bojkotu nekih oglašivača, glasnogovornik je tek odgovorio da niti jedna reklama ne bi trebala biti objavljena paralelno s takvim sadržajem.
Sci-Tech / Internet | 01. 12. 2017. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka stranica YouTube (Google) izbrisala je više desetaka tisuća video snimaka djece popraćene vrlo neprikladnim i u nekim slučajevima pedofilskim komentarima, navela je u četvrtak ta platforma koja pokušava umiriti reklamne oglašivače.

Članak objavljen prošlog petka u britanskom dnevnom listu The Times upozorio je da se reklame za velike tvrtke poput Adidasa, Amazona ili Marsa pojavljuju na YouTubeu uz video snimke djece ili adolescenata, koje izazivaju pedofilske komentare korisnika, piše Hina.

Prema drugim medijima nekoliko oglašivača je odlučilo da više neće postavljati reklame na YouTubeu iz tog razloga. Američka informatička tvrtka HP je potvrdila agenciji France presse da je odmah tražila od Googlea da izbriše sve njezine reklame na YouTubeu.

YouTube je naveo da je izbrisao više stotina računa i više od 150.000 problematičnih video snimaka. YouToube kojem reklame donose najveći dio zarade, također je zabranio reklame uz više od 2 milijuna videa i 50.000 kanala koji su se predstavljali kao obiteljski kanali, ali to nisu bili. Tvrtka je također blokirala komentare za 625.000 videosnimaka.

"Jasna je naša politika protiv video snimaka i komentara na YouTubeu koji seksualiziraju ili iskorištavaju djecu i mi je primjenjujemo drastično svaki puta kada smo upozoreni na takav sadržaj", rekao je jedan glasnogovornik YouTubea.

Stranica je nedavno postrožila svoj pristup prema video snimkama i komentarima o djeci. Na pitanje je li platforma bila izložena bojkotu nekih oglašivača, glasnogovornik je tek odgovorio da niti jedna reklama ne bi trebala biti objavljena paralelno s takvim sadržajem.

Sada je drugi puta ove godine YouTube suočen s tim tipom polemike. Jedan članak Timesa je u proljeće navodio da se reklame postavljaju blizu antisemitskih sadržaja, tekstova koji potiču na mržnju ili uzdižu terorizam.

Tada je Google obećao tim oglašivačima da reklame neće biti smještene blizu upitnih sadržaja.

Britanska podružnica Havasa, banka HSBC, BBC pa čak i britanska vlada su među ostalima odlučili prekinuti oglašavanje na nekoliko Googleovih platformi, među kojima i na YouTubeu.

Kopirati
Drag cursor here to close