Aplikacija za dopisivanje

WhatsApp najavio kraj podrške za mobitele sa starijim inačicama OS-a

WhatsApp je na svojim službenim internetskim stranicama u dijelu posvećenom pitanjima i odgovorima naveo kako će u skorije vrijeme ugasiti podršku za mobitele sa starijim inačicama OS-a.
Sci-Tech / Internet | 27. 06. 2018. u 22:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

WhatsApp slovi za jednu od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje putem mobilnih uređaja. Da je tomu uistinu tako najbolje dočarava članak iz srpnja 2017. godine u kojem smo vas izvijestili kako je WhatsApp dostigao milijardu aktivnih korisnika na dnevnoj bazi.

Toliki broj korisnika WhatsApp može u neku ruku zahvaliti i širokoj podršci koja seže i do nekih uređaja koje smo odavno smetnuli s uma. Primjerice za stare Nokije temeljene na S40 operativnom sustavu. Unatoč starosti OS-a od gotovo 20 godina (S40 Series je predstavljen davne 1999.) takvi mobiteli će moći nastaviti koristiti aplikaciju još neko vrijeme – do 31. prosinca 2018. godine.

Ovo nije prva sječa mobitela koju je WhatsApp pokrenuo. Podsjetimo, krajem prošle godine bez podrške su ostali mobiteli koji su se temeljili na BB10 i Windows Phone 8 operativnim sustavima, a godinu dana ranije (2016.) i mobiteli sa Androidom 2.1 (Eclair) i 2.2 (Froyo) te mobiteli sa Windows Phone 7 i iOS 6 operativnim sustavima, piše Bug.hr.

Kako smo već naveli, ove godine su na popisu za gašenje podrške Nokije sa S40 operativnim sustavom. Dodatne dvije godine života (do 1. veljače 2020.) dobit će uređaji temeljeni na Androidu 2.3.7 i stariji te mobiteli sa iOS-om 7 i starijim. Na uređajima s navedenim operativnim sustavima korisnici više ne mogu otvarati nove račune, ali mogu nesmetano koristiti postojeće.

Iz WhatsAppa napominju kako neke od trenutno postojećih značajki mogu u bilo kojem trenutku prestati s radom. Stoga svim korisnicima preporučuju prelazak na uređaje koji imaju barem Android 4.0, iOS 8.0 ili Windows Phone 8.1.

Kopirati
Drag cursor here to close