Zuckerberg trlja ruke

Vrijednost Instagrama veća je od 100 milijardi dolara

Zuckerberg je Instagram platio milijardu dolara, a vrijednost ove kompanije sada je veća od sto milijardi dolara.
Sci-Tech / Internet | 26. 06. 2018. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok se Facebook u posljednje vrijeme našao na udaru političara, udruga za zaštitu privatnosti, kao i samih korisnika zbog problema sa zaštitom privatnosti i dijeljenjem osobnih podataka korisnika s Cambridge Analyticom, Instagram je iz ovog skandala prošao neokrznut.

Instagram je, podsjetimo, dio Facebooka – Zuckerberg je prije šest godina platio milijardu dolara za preuzimanje ove kompanije koja je imala samo 13 zaposlenih i nije imala nikakvih prihoda, a prema posljednjem izvještaju Bloomberg Intelligencea, to je bila najpametnija stvar koju je Facebook ikada napravio.

Iako je vrijednost Instagrama teško procijeniti (do sada se govorilo o ciframa većim od 30 milijardi dolara), prema BI-u ta vrijednost iznosi čak više od 100 milijardi dolara. Prema procjeni Bloomberg Intelligencea, tijekom ovih šest godina vrijednost kompanije povećana je nevjerojatnih sto puta te ono što može itekako razveseliti Zuckerberga i ekipu je činjenica kako i dalje ima puno mjesta za rast, piše Zimo.co.

Naime, prema analitičaru koji je napisao ovaj izvještaj Jitendru Waralu, tijekom sljedećih pet godina broj korisnika ove mreže mogao bi se udvostručiti i premašiti 2 milijarde.

Podsjetimo, nedavno su se iz Facebooka pohvalili kako je broj mjesečnih korisnika Instagrama dosegao 1 milijardu – bilo bi zanimljivo znati i kolike je prihode ova društvena mreža ostvarila tijekom prošle godine, no Facebook te podatke ne dijeli, a procjene govore kako će ove godine samo na tržištu SAD-a ostvariti prihode veće od 5,5 milijardi dolara.

Instagram je navodno zaslužan za oko 30 posto ukupnih Facebookovih prihoda od mobilnih oglasa, a taj udio bi se za dvije godine mogao povećati na 40 posto. Daljnjem povećanju prihoda, smatra Waral, doprinijet će i nedavno predstavljena platforma Instagram TV s kojom ova kompanija napada YouTube te se nada da će privući još veći broj influencera koji su napokon dobili mogućnost objave dužih videozapisa na ovoj mreži.

Kopirati
Drag cursor here to close