App za reprodukciju videa

VLC preuzet preko 3 milijarde puta

Popularni program otvorenog koda za reprodukciju video i audio sadržaja VLC, ovih je dana prešao brojku od 3 milijarde preuzimanja u cijelom svijetu i na svim platformama na kojima je prisutan.
Sci-Tech / Internet | 14. 01. 2019. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Popularni program otvorenog koda za reprodukciju video, ali i audio sadržaja VLC ovih se dana pohvalio okruglom brojkom, dosad je preuzet više od 3 milijarde preuzimanja u cijelom svijetu na različitim platformama na kojima je prisutan.

Riječ je o softveru koji je prisutan na Windowsima, macOS-u, Linux distribucijama, Androidu, iOS-u, Chrome OS-u te na sada već pomalo ugaslom Microsoftovom Windows Phone OS-u. Upravo je to, ali i mogućnost reprodukcije velikog broja različitih video i audio formata bez potrebe za instalacijom dodatnih kodeka razlog njegove velike popularnosti među korisnicima, piše Bug.hr.

VLC je prvu milijardu preuzimanja zabilježio 2012. godine, drugu milijardu 2016. godine, a sada treću u povodu izlaska nove inačice VLC 3.0.6 inačice. Tom prigodom najavljen je i dolazak podrške za Appleov AirPlay i na Android uređaje što je opcija koja bi trebala biti implementirana u idućih mjesec dana.

Također, tvrtka VideoLAN koja stoji iza VLC-a najavila i kako već radi ne jubilarnoj četvrtoj inačici VLC-a koja će donijeti neke dugo priželjkivane mogućnosti koje zasad nisu otkrivene.

Kopirati
Drag cursor here to close