Instagram

Više kontrole nad podacima koji se dijele s aplikacijama trećih strana

Instagram korisnicima uvodi mogućnost lakšeg praćenja i povlačenja dozvola za pristup njihovim podacima od strane aplikacija i servisa trećih strana.
Sci-Tech / Internet | 17. 10. 2019. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Popularna aplikacija za uređivanje i dijeljenje fotografija Instagram odlučila je korisnicima pomoći u upravljanju podacima koji se dijele s aplikacijama trećih strana.

Radi se o sustavu kojim će korisnicima omogućiti lakše povlačenje dozvola, a time i kontrolu dijeljenja Instagram sadržaja s vanjskim aplikacijama i internetskim stranicama. Korisnici sada nakon odlaska u postavke Instagrama, mogu otići u opciju Sigurnost gdje će pak pronaći opciju "Apps and Websites". Upravo tu vanjskim aplikacijama i servisima mogu povući svoje dozvole za pristup podacima, piše Bug.hr.

Predstavljen je i obnovljeni autorizacijski zaslon na kojem je moguće vidjeti sve informacije koje potražuju aplikacije trećih strana, ali i autorizirati ili povući dopuštenja za te zahtjeve. U konačnici vrijedi napomenuti da će ove promjene u Instagram biti uvođene postupno, kroz idućih šest mjeseci.

 

Kopirati
Drag cursor here to close