Pokazuje ograničenje brzine

Uz Google Maps moći ćete izbjeći kazne za prebrzu vožnju

Integracija usluga servisa Waze pomoći će korisnicima Google Mapsa da voze po ograničenjima i izbjegnu kamere za nadzor brzine.
Sci-Tech / Internet | 22. 01. 2019. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je prije nešto manje od pet godine preuzeo Waze, mobilnu aplikaciju koja vozačima daje informacije o prometu.

Do sada je iz ovog servisa u Google Maps prešlo nekoliko opcija, poput korisnih informacija o prometnim zastojima ili nezgodama na cesti, a sada u Googleu postupno pokreću još neke.

Korisnici u nekim zemljama već su primijetili kako u aplikaciji Google Maps dobivaju informaciju o najvišoj dopuštenoj brzini vožnje na cesti na kojoj se nalaze, piše Bug.hr.

Isto tako nekima su se na mapama počele prikazivati i lokacije fiksnih kamera za nadzor brzine vozila, a aplikacija će vozača i zvučnim signalom upozoriti kada se približi području koje je pod ovakvim nadzorom.

Obje nove opcije aktivirane su s poslužiteljske strane, pa aplikaciju nije potrebno ažurirati da bi se ove informacije prikazale. No, Google će ih očito uvoditi postupno, pa su za sada opcije prikaza brzine i kamera za kontrolu brzine dostupne tek u dijelovima SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva i Danske.

Lokacije policijskih kamera mogu se vidjeti i u Australiji, Brazilu, Kanadi, Indiji, Meksiku, Rusiji i Indoneziji – no vrlo je vjerojatno kako će se, kao i ostale funkcionalnosti Google Maps servisa, uskoro polako proširiti i na ostatak svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close