Neobične aktivnosti

U Twitteru sumnjaju na organizirano hakiranje

Neobične aktivnosti s izvorišnim IP adresama iz Kine i Saudijske Arabije nagnale su Twitter da istraži radi li se možda o pokušaju hakiranja.
Sci-Tech / Internet | 19. 12. 2018. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Twittera su svoje korisnike izvijestili kako su nedavno, točnije 15. studenoga, otkrili bug u svojem sustavu koji je zahvatio automatizirane obrasce za pomoć korisnicima. Samo dan kasnije problem je riješen, no istraga i dalje traje jer su Twitterovi stručnjaci za sigurnost uočili neobične aktivnosti.

Naime, problem u sustavu omogućio je napadačima da otkriju pozivni broj države uz koje dolazi pojedini korisnik Twittera, u slučajevima kada je broj mobitela povezan s računom na toj društvenoj mreži.

No, istraga tog problema pronašla je nešto drugo – na sustav pomoći korisnicima kojima je račun iz bilo kojeg razloga zaključan stiglo je neuobičajeno mnogo upita s IP adresa iz Kine i Saudijske Arabije. Upravo taj sustav pomoći imao je spomenuti bug, pa u Twitteru sumnjaju kako su događaji povezani, piše Bug.hr.

Iako još uvijek ne mogu potvrditi o čemu je točno riječ, Twitterovi stručnjaci opravdano sumnjaju da su otkrili tragove pokušaja hakiranja svoje mreže od strane hakera koje plaćaju vlasti navedenih zemalja.

Što se tiče sigurnosti i privatnosti korisničkih podataka, iz kompanije kažu kako nema razloga za brigu. Unatoč tome, dionica im je na burzi nakon objave ove informacije izgubila oko 7% vrijednosti, a istraga se nastavlja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close