A nije ni počelo

Twitter već pauzira svoj javni program verifikacije

''Za sada moramo zaustaviti prihvaćanje novih prijava, dok ne pregledamo one koje su već poslane'', navode iz Twittera.
Sci-Tech / Internet | 31. 05. 2021. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Twitter ponovno pokrenuo javni program verifikacije prošlog tjedna te tako omogućio korisnicima da se prijave za dobivanje svoje „plave kvačice“, stižu nove vijesti. Naime, tvrtka je pauzirala prihvaćanje novih zahtjeva zbog velikog broja prijava, objavili su na društvenoj mreži.

Twitter je u obavijesti o ponovnom otvaranju prijava za verifikaciju rekao da se odgovor može očekivati u roku od par dana, no da se može produljiti i do nekoliko tjedana, ovisno o tome koliko se ljudi odluči prijaviti.

Unatoč tome, čini se da je tvrtka zaprimila toliko prijava, da su već bili prisiljeni donijeti odluku o pauziranju, bar na neko vrijeme, javlja Bug.

Budući da se korisnici nisu mogli prijaviti za verifikaciju od 2017. godine, nije iznenađujuće da je Twitter zabilježio golemi broj zainteresiranih.

Podsjećamo da je za verifikaciju, prema novim pravilima tvrtke, bilo potrebno posjedovati račun od javnog interesa koji pripada jednoj od šest kategorija – vlada, tvrtke, marke i organizacije, novinske agencije i novinari, zabava, sport i gaming, aktivisti, organizatori i druge utjecajne osobe.

Iako se za ovih šest kategorizacija prijavio veliki broj osoba, Twitter je prošloga tjedna rekao da će ih uvesti još

''Znamo da trenutačna politika verifikacije možda ne predstavlja sve ljude koji bi trebali ispunjavati njene kriterije, pa planiramo uvesti više kategorija kasnije ove godine, poput onih za znanstvenike, akademike i vjerske vođe'', rekli su iz Twittera.

Kopirati
Drag cursor here to close