Botovi

Twitter ugasio 10.000 profila koji odvraćaju američke birače od izlaska na izbore

U priopćenju društvena mreža je navela da je ukinula račune koji su pokušali automatski prenositi lažne informacije i tako kršili pravila mreže.
Sci-Tech / Internet | 04. 11. 2018. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvena mreža Twitter je potvrdila da je ukinula automatske račune koji su slali poruke kako bi odvratili birače od izlaska na kongresne izbore u utorak koji se održavaju na sredini predsjednikova mandata.

Američki tisak navodi da se radi o 10.000 računa.

U priopćenju društvena mreža je navela da je ukinula račune koji su pokušali automatski prenositi lažne informacije i tako kršili pravila mreže.

Odbor za kampanju demokrata upozorio je Twitter na te račune, prenosi CNN.

Ti računi pokušavaju ostaviti utisak da njima upraavljaju demokrati. Ne zna se tko stoji iza tih računa, ali izgleda da se nalaze u Sjedinjenim Državama, navodi nekoliko medija, javlja Hina.

Twitter je priopćio da je posljednjih mjeseci pokušavao eliminirati lažne i automatske račune koji nastoje manipulirati javnim mnijenjem prije "midterm" izbora.

Predsjednik Donald Trump se nedavno žalio da ta društvena mreža, jedna od njegovih najdražih, ukida račune nekih njegovih pobornika.

Twitter i dalje prate optužbe da je na svojoj platformi omogućio ruske manipulacije za vrijeme predsjedničke kampanje 2016. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close