Društvene mreže

Twitter traži mišljenja korisnika o tretiranju svjetskih čelnika

'Cilj nam je imati politiku koja na odgovarajući način uravnotežuje temeljna ljudska prava i uzima u obzir globalni kontekst u kojem djelujemo', tvrde iz Twittera.
Sci-Tech / Internet | 22. 03. 2021. u 16:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Twitter planira pobliže pregledati svoju politiku tretiranja svjetskih čelnika i traži korisničko mišljenje o tome kako bi nova politika trebala izgledati.

Američka je društvena mreža objavila na svom blogu da provodi anketu od 19. ožujka do 12. travnja od koje, kako kažu, očekuju da će saznati smatra li javnost da svjetski čelnici trebaju podlijegati istim pravilima kao i ostali korisnici Twittera.

Anketa daje korisnicima niz hipotetskih situacija i popis potencijalnih radnji koje bi se trebale poduzeti, ali se također postavljaju pitanja koja bi pobliže trebala objasniti mišljenja korisnika o nadzoru svjetskih čelnika na platformi.

''Također smo u procesu savjetovanja s nizom stručnjaka za ljudska prava, organizacija civilnog društva i akademika širom svijeta'', navode iz Twittera dodajući da će se i njihove povratne informacije uzeti u obzir. Iako će anketa biti dostupna u 14 jezika.

Kopirati
Drag cursor here to close